Vi snackar om döden

Publicerad 6 oktober 2020

Nyhetsbrev v. 41: Är du man och intresserad av att delta i gruppen ”Vi snackar om döden” där vi går rakt på sak och pratar om livets törnar och glädjeämnen, från vaggan till graven? Start i november, men anmäl dig redan nu till: fredrik.holm@centrum.goteborg.se

”Jag har en plan.”

Dom välkända orden är Charles-Ingvar "Sickan" Jönssons i Jönssonligan och betecknar att hans kreativa sinne återigen kommit fram till en brottslig mästerplan.

Vad är din plan just nu och framöver? Kan man ens ha en plan när pandemin fortsätter härja? Självklart! Vår plan på Hälsofrämjande- och förebyggandeenheten i Centrum är att fortsätta erbjuda aktiviteter som är smittsäkra och stimulerande för kropp och huvud. Vår plan är också att se på framtiden med tillförsikt och att långsamt öppna upp dörrarna till våra mötesplatser, ett litet steg i taget.

Glöm inte bort att du under kontorstid kan nå oss på telefonnummer 031-365 78 26 om du har funderingar kring vår verksamhet.

Vi snackar om döden

Är du man och intresserad av att delta i en grupp där vi går rakt på sak och pratar om livets törnar och glädjeämnen, från vaggan till graven?
Vi träffas sex gånger med start i november, men anmäl dig redan nu till samtalsledare Fredrik Holm fredrik.holm@centrum.goteborg.se

God kost är ingen konst

Missa inte vår nya äldrekonsulent Agneta Mattiassons föredrag om kost för att förebygga fallolyckor.
Länk kommer här: https://play.goteborg.se/kost-for-att-undvika-fallolyckor

Vill du få mer råd och tips kring din kost? Surfa in på livsmedelsverkets mycket lärorika sida.
www.livsmedelsverket.se/kostrådföräldre

Rullatorloppet


Rekordmånga seniorer deltog i årets rullatorlopp som arrangerades på 14 äldreboenden i Göteborgs Stad under torsdagen. “Det var mycket trevligt och trevligt med barnen som hejade på”, berättar 101-åriga Marianne Holmin efter det 600 meter långa loppet på Fridkullagatans äldreboende. Läs mer här: https://vartgoteborg.se/ovrigt/rekordmanga-deltog-i-rullatorloppet/

Bokkassen fortsätter – höstläsningen är räddad!

Biblioteken i Göteborg fortsätter med hemleverans av böcker till låntagare som är 70 år och äldre. Fram till den 15 december specialkomponerar bibliotekarier färdiga bokkassar enligt dina egna önskemål. Klicka dig in här för att beställa:
https://www.stadsbiblioteket.nu/bokkassen-kommer/

Morgongymnastik

Visst sjutton hade det varit fint att dra igång kroppen med lite morgongympa? Tur då att vi nu kör igång med kinesisk hälsogymnastik i Vasaparken. Tisdagar klockan 10-10.30, kolla in aktivitetsbrevet för mer info.


Veckans kluring

Förra veckans gåta löd:

En person har ett fyrkantigt hus. Alla sidorna är vända mot syd. En björn går förbi huset. Vilken färg har björnen?
Självklart är björnen vit, eftersom huset står på Nordpolen. Den var så klart ingen konst att lista ut för er, och ur en lång rad rätta svar har vi lottat fram Sonja Olsson som nu kan njuta av att vara veckans Göteborgssnille. Bra jobbat Sonja!

Här kommer veckans kluring.

En man ska ta sig över en å i en roddbåt. Han medför en varg, en get och ett kålhuvud. Han kan inte ta med sig mer än en av ägodelarna åt gången. Vargen kan inte lämnas ensam med geten och geten kan inte lämnas ensam med kålhuvudet. Hur skall mannen bära sig åt för att klara övergången?

Mejla ditt svar till senior@centrum.goteborg.se

Kontaktannonsen

Söker du någon att kanske plocka svamp, prata i telefon, fågelskåda eller bara promenera med?
Skicka in en kort beskrivning om vem du är och vilket intresse du vill dela med någon. Annonsen publiceras i nästa veckas nyhetsbrev anonymt.
Eventuella svar på annonsen förmedlar vi vidare till annonsören som själv får bestämma om kontakt skall tas.

Hej,
Jag är en man med massor av värme, livsglädje, humor. Vill utvecklas hela tiden som människa och medmänniska. Är spontan, social, öppen, varmhjärtad, kreativ. Lika mycket tänkande som kännande.
Är en god lyssnare. Lätt att prata svårt att skriva. Söker en själsfrände som är öppen för nya saker i livet, både inre o yttre reser. Vi ska ta vara på tiden och leva ett bra liv nu. Jag bor i city av Göteborg. Hör av dig och vi pratar mer.

Om du vill ta kontakt med Man i city, skicka e-post till senior@centrum.goteborg.se så förmedlar vi vidare.

Kulturtant söker kulturman för ömsesidig nytta och nöje.

Om du Kulturman  vill ta kontakt med Kulturtanten skicka e-post till senior@centrum.goteborg.se så förmedlar vi vidare.

Hej,

Jag önskar kontakt med en man som har tid och lust att umgås med mig. Jag har många vänner men nästan alla lever i parförhållanden och har fullt upp med barn och barnbarn. Min son bor i Stockholm och jag har ingen släkt i Göteborg. Är intresserad av natur och kultur och drömmer om ett samhälle där FN:s mänskliga rättigheter blir lag. Är tyvärr inte vän med digitaliseringen vilket är ett handikapp i dessa tider.

Kvinna 72 år

Om du vill ta kontakt med Kvinna 72 år skicka e-post till senior@centrum.goteborg.se så förmedlar vi vidare.

Varmt välkommen in med just Din annons!

Poängpromenad - Rätt rad och veckans vinnare
Härligt med alla svar vi får in, och otroligt imponerande vilka djurkunskaper ni besitter! Vinnare denna gång blev Jimmy Lindberg. Snyggt jobbat! Ett pris väntar som vanligt på Mötesplats-Kulturhus på Karl Gustavsgatan 65.

Den rätta raden för v40 lyder:
2, X, X, X, X, X, X, 2, X, X

Utslagsfråga: 116 sockerbitar

Missa nu inte heller att vi har ytterligare en poängpromenadsrunda att välja på. Kolla in Aktivitetsbrevet för mer info.

Ta hand om er riktigt ordentligt så hörs och ses vi snart igen!

Med vänliga hälsningar

Hälsofrämjande- & förebyggandeenheten, Stadsdelsförvaltningen Centrum

Telefon: 031 - 365 78 26

E-post: senior@centrum.goteborg.se

www.goteborg.se/senioricentrum

www.goteborg.se/motesplatscentrum

www.goteborg.se/traffpunktframnas

www.goteborg.se/traffpunktguldheden

www.goteborg.se/verket