Balansträning utomhus på Verket!

Publicerad 17 augusti 2020

Nyhetsbrev, v 34: Från och med den 20 augusti startar vi Balansträning på Verket. Nya poängpromenad samt en ny kluring tillkommer denna vecka. Och mycket mera kan du läsa på vårt nyhetsbrev.

Hej

Det tog sin tid, men nu är solen slutligen på plats och sommaren klänger sig fast vid sista grässtråt. Det finns något lite poetiskt i att den vägrar släppa taget, i samma tid som vi alla fortsätter kämpa mot den här seglivade pandemin. Kom ihåg; drick vatten, och ge dig samtidigt sjutton på att precis som solen hänga i tills den här märkliga tiden övergår i något annat.

Glöm inte bort att du under kontorstid kan nå oss på telefonnummer 031-365 78 26 om du har funderingar kring vår verksamhet.

Pandemihumor – helt ok eller ajabaja?

”Den som säger att en enda person inte kan förändra världen, har aldrig ätit en dåligt tillagad fladdermus”

Kinesiskt ordspråk

Är det okej att skoja om Corona? Med tanke på en hel del coronaskämt som cirkulerar runt oss så verkar det som att det mer eller mindre är på det sättet. Men varför har vi rätt till, och kanske till och med ett behov av, att skoja om något så otäckt som en pandemi? Läs och lyssna vad forskningen säger:

www.svd.se/varlden-samlas-kring-skamtens-lagereld

www.sverigesradio.se/mediaforskaren-kan lätta upp med coronahumor

Ord, ord, bild – alla har vi vår berättelse

Fortsätt att skriva och skicka in era texter om livet i Coronatider. Vad känner just du att du skulle vilja förmedla? Skicka in ditt bidrag till oss på senior@centrum.goteborg.se Det behöver inte vara långt. Poesi, sorg eller humor – alla ord är tillåtna. Har du svårt att formulera dig med text är bild ett fantastiskt alternativ. Skicka in en bild, skapa ett konstverk och fota av, här finns det inga gränser! Tänk om vi till och med på sikt kan skapa ett verk av texter tillsammans!

Den här veckan är det Gun-Britt Svensson som bidrar med sina tankar:

Corona, corona, corona, allting är corona. Dagarna går precis som vanligt, men när jag spelat patiens för sjuttonde gången den här dagen utan att den gått ut så lägger jag mig på sängen och vill dra täcket över huvudet. Men se det gör jag inte, jag går upp efter fem minuter och lägger fram korten för artonde gången i hopp om att denna gången ska det gå som jag vill.

Tack Gun-Britt!

 Balansträning utomhus på Verket

Torsdag 20 augusti kl. 11

Äntligen startar vi igång Verkets populära balansträning igen. Som vanligt är det styrke- och balansträning enligt HIFE-konceptet som gäller. Med anledning av Covid-19 håller vi till utomhus på gårdsplanen utanför Verket, lilla Stampgatan 1a. Passet leds av Susanne Olausson.

Max 8 deltagare, föranmälan via telefon till 031 – 731 50 74

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer . Vi håller avstånd till varandra på gården. Stanna hemma om du är sjuk. Du som deltar behöver känna dig helt frisk och inte ha några förkylnings- eller influensasymptom. Tillsammans kan vi bromsa smittan.

Varmt välkommen!

 Hjärngympa

Facit på förra veckans kluring med frågan hur många hål tröjan på bilden hade är 8 hål.

 FRAMSIDA

En bild som visar ritning

Automatiskt genererad beskrivning

 BAKSIDA

En bild som visar ritning

Automatiskt genererad beskrivning

Flera hade alla rätt, efter lottning kan Sven Karlsson denna vecka titulera sig som veckans Göteborgs-snille.

 Veckans kluring denna vecka är inte mindre än tre olika gåtor. Alla tre rätt krävs för att ha möjlighet till en ärorik seger.

 Fråga 1

Vilken var världens största ö innan man upptäckte Grönland?

Fråga 2

Om en man föddes i Norge, växte upp i Sverige, reser till Spanien och dör i Madrid. Vad är han då?

 Fråga 3

En erfaren och vanligen balanssäker fönsterputsare tvättar fönster på den 30:e våningen på en skyskrapa. Plötsligt halkar han och faller handlöst, men klarar sig ändå i stort sett oskadd.

Hur kunde han göra det?

 Maila ditt svar till senior@centrum.goteborg.se

 Veckans checklista

Promenera utomhus minst 3 gånger.

Res dig varje halvtimme

Laga en maträtt du aldrig provat

Ring ett samtal varje dag

Stå upp när jag pratar telefon

Uppstigning, måltider och sänggående vid samma tidpunkter

 Poseidon och Kopparmärra - inte mer än en droppe i havet!

Visste du att det finns runt 1 500 offentliga utomhuskonstverk i Göteborg? Surfa in på https://goteborgkonst.se/konstkartan/ för att få koll på vad som pryder vår stad och lär dig mer om en rad olika konstverk. Varför inte planera in en liten promenadrutt med både nyttig motion och inspirerande konstupplevelser?

Poängpromenad när du själv har tid och lust!

Härligt med alla svar vi får in, och otroligt imponerande vilka kunskaper ni besitter! Flera av er hade alla rätt så vi lottade. Vinnare denna gång blev Sten & Agneta som hade alla rätt. Snyggt jobbat! Ett pris väntar som vanligt på Mötesplats-Kulturhus på Karl Gustavsgatan 65.

Den rätta raden för v33 lyder:

X, X, X, 2, 1, 1, 1, X, 2, X Utslagsfråga: 64 461 Stycken

Som tidigare finns det två rundor att välja på - Längs åarna i Stampenområdet alternativt Guldhedsturen. Samma frågor och samma tävling på båda, men med två rundor att välja på. Bestäm själv vilken du vill gå, eller varför inte traska båda bara för motionens skull 😊.

Från och med måndag kl:13.00 är den nya poängpromenaden på plats och sitter kvar veckan ut, denna gång med tema Gott och Blandat. Svar mejlar du som vanligt till senior@centrum.goteborg.se eller skriver upp på ett papper och lämnar i dörrbrevlådan på antingen Verket, lilla Stampgatan 1a, eller Träffpunkt Guldheden, Doktor Weltzins Gata 1. Skriv gärna vilken runda du gått när du skickar in dina svar. Varje måndag ersätts frågorna med nya. Promenera själv eller med någon du känner, tänk bara på att hålla lite avstånd mellan er om ni är flera. Om någon fråga skulle saknas, meddela oss gärna via mejl eller telefon så sätter vi upp ett nytt exemplar snarast möjligt. Kartor och väganvisningar hittar du längst ner i det här mejlet.

För mer information om covid-19 och det aktuella läget, besök Göteborgs stads webbplats eller folkhälsomyndigheten.

 Glöm inte att skicka in era bidrag till våra tävlingar. Vi hörs om en vecka!

 Poängpromenader

 Längs åarna

Med start i höjd med Valhallabadet, följ Mölndalsån ned till Ågrändsbron, fortsätt över bron och under Ullevigatan och vidare längs Fattighusån, med mål där Stampens kyrkogård slutar.

 

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning

Guldhedsturen

Med start och mål på Doktor Fries Torg på utsidan av Nordic Wellness, promenera i parken som finns mellan Doktor Heymans Gata och Doktor Saléns Gata.

 

 

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning

 

 

 

Med vänliga hälsningar

Hälsofrämjande- & förebyggandeenheten, Stadsdelsförvaltningen Centrum

 Telefon: 031 - 365 78 26

E-post: senior@centrum.goteborg.se

www.goteborg.se/senioricentrum

 www.goteborg.se/motesplatscentrum

www.goteborg.se/traffpunktframnas

www.goteborg.se/traffpunktguldheden

www.goteborg.se/verket