Coronatiden går, men Nyhetsbrevet består!

Publicerad 19 oktober 2020

Vecka 43; I sex månader har vi nu skickat ut vårt nyhetsbrev till alla våra trogna läsare varje måndag, och nya prenumeranter kommer hela tiden. Vi vet att ni är många som har uppskattat det vi bjudit på, och det finns säkert en del av er som ser att vissa saker kan förbättras.

Vi skulle uppskatta som sjutton om du tog chansen att föra fram dina kloka synpunkter via den här lilla enkäten, så att vi kan utveckla nyhetsbrevet på bästa sätt. Det handlar om en liten mängd snabba frågor som tar högst fem minuter att besvara. Hur är egentligen vårt nyhetsbrev? Vad är hyfsat kul och vad är sisådär? Vad är superbra och vad är urkasst? Kom igen nu, klicka dig in på länken nedan och hjälp oss – det är du som vet bäst!

Enkätutvärdering för vårt Nyhetsbrev och Aktivitetsbrev

Glöm inte bort att du under kontorstid kan nå oss på telefonnummer 031-365 78 26 om du har funderingar kring vår verksamhet.

Vi snackar om döden

Är du man, och intresserad av att delta i en grupp där vi går rakt på sak och pratar om livets törnar och glädjeämnen, från vaggan till graven? Då är du hjärtligt välkommen till Verket, lilla Stampgatan 1a.

Vi träffas fyra gånger med start i mitten av november, men anmäl dig redan nu till samtalsledare Fredrik Holm  fredrik.holm@centrum.goteborg.se

Telefonföreläsningar

Vill du lära dig nya saker och få vara del av en ny gemenskap? I så fall kan du klicka dig in på Äldrekontakts webbplats och anmäla dig till något av höstens telefonföredrag. Allt från politik till tandvårdsstöd är i fokus, med dig som åhörare och deltagare hemifrån ditt eget vardagsrum.

https://www.aldrekontakt.se/telefontraffar-mob

Kost – värt att lära sig mer om!

Som du vet är vad vi äter av största vikt för oss alla, inte minst för äldre. Ta därför gärna en promenad förbi oss, antingen till Mötesplats-Kulturhus (Karl Gustavsgatan 65) eller Verket (Lilla Stampgatan 1a), och hämta livsmedelsverkets broschyr ”Stor aptit på livet, men mindre aptit på maten?” Broschyren innehåller matnyttiga tips och viktig kunskap kring kost. Kanske var du också på Landala torg häromveckan och lyssnade på Agneta Mattiassons föredrag om kost för äldre? Om du missade det hittar du en inspelad version här https://play.goteborg.se/kost-for-att-undvika-fallolyckor

Kulturfestivalen

Trodde du att pandemin skulle sätta stopp för Centrums årliga Kulturfestival för seniorer? Icke sa Nicke! Festivalprogrammet är späckat med skogsbad, konstupplevelser, webbinarier. och mycket mer. Invigningen äger rum måndag den 2 november i Trädgårdsföreningen, och sedan rullar festivalen på i två veckor. Programmet hittar du här. Vill du hellre ha det i pappersform? Kom och hämta ett på någon av våra mötesplatser!

Veckans kluring

Förra veckans tankenöt löd:

Vid ett medeltida hov tjänstgjorde en astrolog som en gång förutsåg att furstens favorit bland hovdamerna snart skulle dö. Och mycket riktigt dog kvinnan ifråga kort därefter. Fursten blev rasande på astrologen eftersom han trodde att denne med sin förutsägelse bidragit till älskarinnans död. Han kallade till sig astrologen och sa: Jag vill att du förutser när du själv ska dö. Astrologen förstod att kungen i sitt vredesmod skulle låta döda honom oavsett vad han gav för svar. Men han gav ett så listigt svar att fursten inte vågade döda honom. Vad svarade han?

 Ni var flera som löste uppgiften: Astrologen sa ju helt enkelt till fursten att de båda skulle dö samtidigt (eller att fursten skulle dö först). Fiffig kille! Lottning avgjorde och det blev Lisbeth Bengtsson som denna vecka får bära den åtråvärda Göteborgssnille-kronan!

 Här kommer veckans kluring.

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

Mejla ditt svar till senior@centrum.goteborg.se

Kontaktannonsen

Söker du någon att kanske plocka svamp, prata i telefon, fågelskåda eller bara promenera med?
Skicka in en kort beskrivning om vem du är och vilket intresse du vill dela med någon. Annonsen publiceras i nästa veckas nyhetsbrev anonymt.
Eventuella svar på annonsen förmedlar vi vidare till annonsören som själv får bestämma om kontakt skall tas.


Hej!

Jag söker kontakt med en vänlig man som önskar uppleva naturen, kulturen, diskussioner tillsammans med mig.

Kvinna 69 år i Gbg

Om du vill ta kontakt med Kvinna 69 år skicka e-post till senior@centrum.goteborg.se så förmedlar vi vidare.

Önskar du bekantskap första möte så är jag redo. Från norditalien och världsresenär...tusen böcker och en million frimärken...är 80 ung... Stadsbiblioteket är en bra mötesplats.

Frankoboy

Om du vill ta kontakt med Frankoboy skicka e-post till senior@centrum.goteborg.se så förmedlar vi vidare

Varmt välkommen in med just Din annons!

Poängpromenad - Rätt rad och veckans vinnare
Sjöfartsmuseet bidrog med frågorna denna gång, och det gläder både dom och oss att era kunskaper visade sig vara så stora! Vinnare blev stormästarna Team Ingela Runo som hade alla rätt. Snyggt jobbat! Ett pris väntar som vanligt på Mötesplats-Kulturhus på Karl Gustavsgatan 65.

Den rätta raden för v42 lyder: X, X, 2, 2, 1, 2, 2, X, 1, 2

Utslagsfråga: 35 kvinnor

 Denna vecka handlar frågorna om Tekniska invasioner. Bara ut och knata!

 Ta hand om er riktigt ordentligt så hörs och ses vi snart igen!

Med vänliga hälsningar

Hälsofrämjande- & förebyggandeenheten, Stadsdelsförvaltningen Centrum

Telefon: 031 - 365 78 26

E-post: senior@centrum.goteborg.se

www.goteborg.se/senioricentrum

www.goteborg.se/motesplatscentrum

www.goteborg.se/traffpunktframnas

www.goteborg.se/traffpunktguldheden

www.goteborg.se/verket