Den 32-åriga bröllopsresan!

Publicerad 18 januari 2021

Nyhetsbrev v3; Det är rätt trist nu, men vi kan i alla fall enas i känslan att vi åtminstone inte är ensamma om att känna på det sättet! Men vet du vad? Kolla in alla digitala grejer vi trots allt bjuder på i vårt nyhetsbrev!

Hej

Jaha vad ska man inleda med denna vecka? Någon sedvanlig positiv puff att snart vänder allt? Att vi ska hålla i och hålla ut? Att vi ska bita ihop och kämpa vidare? Ja kanske. Eller också enas vi bara i känslan att det mesta just nu är trist, men nöjer oss med att vila i att vi åtminstone inte är ensamma om att känna på det sättet! Vi håller ihop!

Våra aktiviteter är fortsatt pausade på grunt av smittläget och rådande restriktioner, med undantag för poängpromenaden. Så snart vi har nya besked att ge så återkommer vi. Vi kan försäkra er om att vi ständigt står i startgroparna för att äntligen åter få träffa er och ha aktiviteter utifrån vad förutsättningarna tillåter.

Glöm inte att du på kontorstid alla helgfria vardagar kan nå oss på telefonnummer 031-365 78 26.

Digitalhjälpen fixar teknikbiffen!

Umgås, beställa mat, betala räkningar och få hjälp med tekniken. Allt detta kan du göra digitalt. Men är du också en av dom som går vilse bland alla ettor och nollor ibland? Surfa in på digitalhjälpen i så fall för tips på tjänster och webbplatser som guidar dig i den digitala djungeln:

Digitalhjälpen

Hur såg staden ut för 400 år sedan egentligen?

Som ni så väl vet har staden Göteborg nu 400 år på nacken, inte illa. I väntan på det uppskjutna firandet kan du följa med på en stämningsfull resa till stadens barndom i den första och enda visualiseringen av 1600-talets Göteborg. Filmen är del av Göteborgs 400-årsjubileum och utställningen "Göteborgs födelse" på Stadsmuseet.

https://www.youtube.com/watch?v=xdzOGq4qijM

Den 32-åriga bröllopsresan

Vill du ta del av en digital samtalsserie med olika teman tillsammans med Sjöfartsmuséet Akvariet? Den 26 januari kl. 14.00 får du som är intresserad ta del av en fascinerande berättelse om Ellen Ahlgren som mönstrade på båten Isolda direkt efter vigseln i Göteborg 1910. Hör av dig till Carina Södergren på 031-365 76 90 eller Agneta Mattiasson på 031-365 77 93 för mer information och anmälan. Anmälan sker till varje tillfälle.

Väggalmanacka 2021

Vi har väggalmanacka för året med tema förebygga fallolyckor. Varje månad innehåller tips om vad du kan göra för att förebygga fall, med hjälp av maten du äter, motion samt medvetenhet kring mediciners påverkan. Almanackan finns att hämta på Mötesplats-Kulturhus samt på Verket. Knacka på så får du ett exemplar.

Balkong-Bingo

Balkong-Bingon fortsätter! Kryssa för de saker och företeelser du upptäcker från din balkong eller ditt fönster. När brickan är full skickar du in den till oss så drar vi en vinnare varje vecka. Bricka finns bifogad här i mejlet. Om du vill ha den utskriven så är det bara att komma och knacka på hos oss på Verket eller Mötesplats-Kulturhus så får du en bricka.
Förra veckans vinnare blev Arne Jansson. Grymt jobbat Arne!

Veckans kluring

Det var värst vad många ni var som löste förra veckans kluring! Era snillrika hjärnor överraskar oss ständigt. Frågan var ju vilka tre personer som gömde sig i bilden.

Svaret är ju, som många av er redan listat ut, Göran Greider, Drottning Silvia och Dame Edna.  Efter lottning blir det denna vecka Lena Wendestam som kan sträcka på sig och känna sig som en smart och värdig segrare.

Vi fortsätter på bildspåret men med lite annan vinkel. Frågan är; Vilket djur gömmer sig i bilden nedan?

En bild som visar text, bok

Automatiskt genererad beskrivning

Mejla ditt svar till senior@aldrevardomsorg.goteborg.se

Poängpromenad - Rätt rad och veckans vinnare

Härligt kämpat som vanligt! Vinnare denna vecka med alla rätt blev Berith Englund i par med Viviann Johansson. Snyggt jobbat!

Den rätta raden för v2 lyder: 2, 1, 1, X. 1, X, X. X, 1, 2

Utslagsfråga: Boken

Denna vecka är temat Bakverk. Bara ut och knata, men så klart med gott avstånd till varandra om ni är flera. Tänk på att bara gå promenad i ert närområde så att ni undviker att åka kollektivt.

Ta hand om er riktigt ordentligt så hörs vi snart igen!

Med vänliga hälsningar

Avdelning hälsofrämjande- & förebyggande, stadsområde Centrum 
Äldre- samt vård och omsorgsförvaltningen

Telefon: 031 - 365 78 26

E-post: senior@aldrevardomsorg.goteborg.se

www.goteborg.se/senioricentrum

www.goteborg.se/motesplatscentrum

www.goteborg.se/traffpunktframnas

www.goteborg.se/traffpunktguldheden

www.goteborg.se/verket

Poängpromenad när du själv har tid och lust!

Poängpromenaden kör på som vanligt, det är bara ut och traska!

Utmana dig med knepiga frågor och få frisk luft och motion på köpet! Det finns tre rundor att välja på - Längs åarna i Stampenområdet, Guldhedsturen eller Mossen. Samma frågor och samma tävling på bägge.

 

Från och med måndag kl:13.00 är den nya poängpromenaden på plats och sitter kvar veckan ut. Svar mejlar du som vanligt till senior@centrum.goteborg.se eller skriver upp på ett papper och lämnar i dörrbrevlådan på antingen Verket, Lilla Stampgatan 1a, Träffpunkt Guldheden, Doktor Weltzins Gata 1 eller Mötesplats-Kulturhus, Karl Gustavsgatan 65.

 

Varje måndag ersätts frågorna med nya. Promenera själv eller med någon du känner, tänk bara på att hålla lite avstånd mellan er om ni är flera. Om någon fråga skulle saknas, meddela oss gärna via mejl eller telefon så sätter vi upp ett nytt exemplar snarast möjligt.

Kartor och väganvisningar:

Längs åarna

Med start i höjd med Valhallabadet, följ Mölndalsån ned till Ågrändsbron, fortsätt över bron och under Ullevigatan och vidare längs Fattighusån, med mål där Stampens kyrkogård slutar.

 

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning

 

Guldhedsturen

Med start och mål på Doktor Fries Torg på utsidan av Nordic Wellness, promenera i parken som finns mellan Doktor Heymans Gata och Doktor Saléns Gata.

 

 

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning

 

 

 

 

Mossen

Starten går från Fysiken på Gibraltargatan och tar oss genom det natursköna Mossen-området runt Mossens idrottsplats för att nå målet som ligger nära Pilbågsgatans hållplats.Fillista