Träningsgrupper

Tider och datum för våra träningspass hittar du under fliken "Aktiviteter". Här kan du läsa om träningspassen och se vad som passar dig bäst.

Träningsgrupper på Växthuset

Kom igång – Nivå 1

Det här är en grupp för dig som vill komma igång och bli starkare och smidigare i vardagen och som behöver lite mer stöd i träningen. Du får hjälp att anpassa träningen efter dina mål och din förmåga. Här kan du träna oavsett om du använder rollator, rullstol eller går utan hjälpmedel. Du erbjuds träning i en mindre grupp under en begränsad tidsperiod. Till den här gruppen behöver du anmäla dig i förväg för att få en plats.
Kontakt:  073-666 05 45 

Rörelseglädje demens – Nivå 1

En grupp för personer med kognitiva svårigheter och deras anhöriga. Tillsammans är ni välkomna att delta i olika former av fysisk aktivitet under ledning av demensfysioterapeut Emma Karlsson och anhörigkonsulent Jerker Eklund. Ni får en möjlighet att träffa andra som befinner sig i en liknande situation och utöva fysisk aktivitet i grupp.
Till den här gruppen behöver du anmäla dig i förväg för att få en plats.
Kontakt: 031-366 12 03, 031-366 43 79 

Balanslyftet – Nivå 2

För dig som vill förbättra din balans och styrka. Träningen är i grupp och du behöver kunna förflytta dig själv, med eller utan gånghjälpmedel. Vi gör sittande, stående och gående övningar för styrka, rörlighet och balans. Ingen föranmälan. 
Kontakt:  031-366 26 88

Tai Chi för bättre balans – Nivå 2

Tai Chi är en träningsform med mjuka, långsamma, självförsvarsrörelser. Den Tai Chi-form vi använder har i forskning visats minska fallrisk och är även lämplig för personer med ledsmärta. Under några veckor lär vi oss stegvis en serie rörelser. Ingen föranmälan.
Kontakt:  031-366 26 88

Rörelseglädje – Nivå 3

För dig som vill ha träning med lite mera fart. Med musik som motiverar, tränar du i grupp din balans, rörlighet, kondition och styrka. Ingen föranmälan.
Kontakt: 031-365 10 17

Träning med Hjälteföreningen Göteborg

Hjälteföreningen Göteborg erbjuder träning på Växthuset för alla- med eller utan funktionsvariation på måndagar klockan 18-19. Träningen är utformad för, och leds av personer som själva har någon funktionsvariation. För att delta behöver du bli medlem i Hjälteföreningen så du kan boka träningspass. Medlemskapet kostar 200 kronor per år. Du får träna gratis första gången. Bli medlem på deras hemsida: hjalteforeningen.se.
Kontakt: goteborg@hjalteforeningen.se 

Har du idéer om fler träningsaktiviteter får du gärna höra av dig till oss.