Foto: Sharon Raoufi

Vår skola


Vättleskolan har en prisbelönt arkitektur och är naturskönt belägen mellan Angereds Torg och Rannebergens centrum.

Skolans profil

Vättleskolan vill erbjuda god utbildning för elever, från årskurs 4 till årskurs 9, i en trygg och social miljö. Allt som utmanar och motiverar våra elever till ljusa framtidsdrömmar uppmuntras.

Skolan ligger vackert nära naturområdet Vättlefjäll! Under elevernas raster finns rastverksamhet "skolfritids" som ger möjlighet till såväl rörliga aktiviteter som pingis, till lugnare aktiviteter som brädspel och pratstunder i soffhörnan. Varje avdelning på Vättleskolan har egen utgång till en gård för uteaktiviteter och årskurs 4 har en egen skolgård inom skolans område.

På skolan arbetar runt 70 medarbetare för att göra skoltiden bra för alla elever. Skolans lärare är välutbildade och sju förstelärare är anställda. Alla lärare är utbildade i att använda IT i undervisningen. Skolans alla ämnesgrupper har ett särskilt ansvar för utveckling av språkutvecklande arbetssätt.

Utvecklingsgrupper

Pågående utvecklingsarbete sker i skolans utvecklingsgrupper varje vecka inom följande områden:

  • IKT-utveckling (Informations och kommunikations teknik)
  • Inkluderingsarbete
  • Trygghet och studiero
  • Bibliotek och kultur
  • Skolverkets Läslyft
  • Matematik, naturvetenskap och teknik

En god och trygg miljö

Ingen elev ska känna sig otrygg eller riskera att utsättas för kränkande behandling i skolan! Som stöd i arbetet med detta har Vättleskolan sin  plan mot diskriminering och kränkande behandling som systematiserar arbetet med att främja alla elevers lika rättigheter samt motverka kränkningar och trakasserier. Planen utvärderas årligen av elevhälsan, skolans personal, elever och vårdnadshavare. ​Planen hittar du i Vklass. Om du saknar inloggning till Vklass kontakta skolan för att få planen.

Uppföljning av elevernas upplevda trivsel och trygghet görs regelbundet med hjälp av skolans trygghetsenkät.

Delaktighet för elever 

Varje vecka träffar mentorer sina elever i ett forum som heter Klassinformation. På klassinformationstid kan klassråd hållas och frågor lyftas till skolans elevråd. Elevrådet har olika arbetsgrupper såsom matråd, trivselgrupp och arrangerar festligheter för sammanhållning på skolan.

Dialog med vårdnadshavare 

Information och dialog är viktigt för att skapa och behålla en förtroendefull relation mellan skola, elev och vårdnadshavare. På Vättleskolan använder vi oss till stor del av informationssystemet Vklass när vi kommunicerar med våra vårdnadshavare. Med ett konto får vårdnadshavare exempelvis tillgång till barnets läxor, kan följa barnets individuella utvecklingsplan och få information om vad som händer i klassen.

Två till tre gånger varje termin träffar skolledning och lärare vårdnadshavare i skolans forum som vårdnadshavarna nu kallar Forum för samverkan. Vid dessa tillfällen ges möjlighet för frågor om skolans inre arbete och tid för samtal om skolutveckling.