Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

Förskolan Vasa Kyrkogata 7 ligger mitt i Vasastaden. Våra lokaler är nyrenoverade och vår mat lagas av den egna kocken. Ni är varmt välkomna att besöka oss när ni står inför val av förskola för ert barn. Sista fredagen i varje månad kl 10:00 har vi öppet hus där ni får möjlighet att se på lokaler och prata med någon av pedagogerna. Ingen föranmälan krävs.

Centralt läge

Förskolan ligger mellan Vasakyrkan och Hvitfeldtska gymnasiet och består av tre avdelningar. Gården är lummig och kuperad och bjuder in till spännande lekar. Här får träd och stenar utgöra en kuliss som stimulerar fantasi, kreativitet och motorisk utveckling.

Nyrenoverade lokaler

Förskolan är byggd i två våningar och renoverades så sent som 2014. De yngsta barnen har sin avdelning på nedre plan och de äldre håller till på övervåningen. Här finns flera gemensamma rum, bland annat en stor ateljé, ett byggrum och ett bibliotek. Rummen ändras efter de intressen barnen har och de teman som grupperna jobbar med.

Samarbete mellan avdelningarna

Vi arbetar efter att barnen på förskolan ska känna gemenskap även över avdelningarna och har under året olika gemensamma uteaktiviteter som exempelvis att springa Vasaloppet. Genom miljön vill vi skapa förutsättningar för barnen att utvecklas tillsammans, det ska finnas möjligheter att utforska och utveckla deras egna förmågor.
Vi vill erbjuda barnen möjligheter till olika uttryckssätt genom exempelvis skapande verksamhet, musik, rörelse och språk.

Miljötänk

Förskolan arbetar aktivt med att skapa medvetenhet hos barnen om hållbar utveckling. Det görs bland annat genom att uppmärksamma barnen på vikten av att äta nyttigt och ta tillvara på återvinningsmaterial som kan användas igen.

Nära samarbete med vårdnadshavare

Det är viktigt med ett nära samarbete med barnens vårdnadshavare. Vi uppskattar att vårdnadshavare visar intresse och tar del av det vi arbetar med i förskolans verksamhet. Varje år bjuder förskolan in till olika möten för att informera om och diskutera verksamheten.