Skolmat, matsedel

Här finns information om maten som serveras på skolan. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för oss i personalen.

Skolorna i Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala och Utby serverar god, nyttig och miljöanpassad mat. Alla maträtter är näringsberäknade och planerade efter tallriksmodellen. Oftast serveras två rätter varav minst ett är ett vegetariskt alternativ. Dessutom finns det salladsbuffé, knäckebröd och ekologisk mjölk till alla måltider.

Matsedeln i mobilen
Matsedeln finns vecka för vecka på meny.dinskolmat.se. Det är också möjligt att ladda ner matsedeln som applikation till din mobiltelefon. Läs mer om hur du gör på dinskolmat.se

Påverka maten och måltidsmiljön
Samtliga skolor har matråd där elever, pedagoger och måltidspersonal diskuterar och beslutar om både maten och måltidsmiljön.

Specialkost
I skolorna finns även specialmat utan gluten och laktos samt rätter där fläskköttet har ersatts med en annan typ av kött.
Här finns en blankett för att anmäla behov av specialkost.
Specialkostintyg

Förbjudet med nötter, jordnötter, mandel och sesam

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter, mandel och sesam i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter, jordnötter och sesam kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar. I Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad finns mer information.

Måltidsprogrammet är under revidering och kan i vissa delar avvika från våra aktuella riktlinjer och rutiner.

Måltidsprogrammet

Miljömåltider

Varje år serveras cirka 19 miljoner måltider inom skola, vård och omsorg i Göteborg. Maten har en stor miljöpåverkan och därför är målet att öka andelen miljömåltider som serveras i stadens verksamheter. Miljömåltider