Aktuellt

 • Havet börjar här

  Publicerad 5 augusti 2022
  Har du någonsin tänkt på att det du gör inne i staden kan påverka livet i havet? Under Västerhavsveckan den 6–14 augusti kan du besöka flera olika aktiviteter runt om i Göteborg. Där får du veta mer om hur det hänger ihop.
 • Upptäck Göteborg på cykeln i sommar

  Publicerad 5 juli 2021
  Som göteborgare behöver du inte åka långt för härliga upplevelser på semestern. Det är också enkelt att ta sig runt på cykel. Här får du ett veckoschema för en maxad upplevelse på cykel med allt från stadsnära vattenlekar och salta havsvindar, till 1700-talshistoria och frisbeegolf i skogen.
 • Ta hand om varandra och naturen

  Publicerad 7 juni 2021
  Tack vare allemansrätten kan du röra dig fritt i naturen. Vi är många som samsas om skog och mark och det är viktigt att visa hänsyn - både till varandra och naturen.
 • Ut och njut i Hjällboskogen

  Publicerad 7 juni 2021
  Varför ligger det sju stora stenblock i en ring i Hjällboskogen? Och vad är det för stor märklig påväxt på björkarna i skogen?
 • Tre picknickvänliga parker

  Publicerad 26 april 2021
  Göteborg har tolv stadsparker, 40 stadsdelsparker och 30 naturområden. Däribland finns en variation av fantastiska platser och oupptäckta smultronställen med olika karaktär som bara väntar på att få besök av just dig.
 • Promenera i intressanta natur- och kulturmiljöer

  Publicerad 19 november 2020
   I Göteborg finns många ställen att besöka som har fina och intressanta natur- och kulturmiljöer. Här tipsar park- och naturförvaltningens naturpedagog om några miljöer som är fina att promenera i. Välj väder efter kläder och ut och njut!
 • Promenera runt en sjö

  Publicerad 22 oktober 2020
  Göteborg finns flera vackra promenadvägar runt eller längsmed sjöar. Här är några exempel.
 • Parker med utsikt

  Publicerad 13 augusti 2020
  Luncha med utsikt, se båtarna glida på Göta älv eller njut av en solnedgång över hustaken. I Göteborg finns det flera parker med utsikt, här är tips på tre av dem.
 • Njut av havet, höjden eller skogen i tre olika naturområden

  Publicerad 21 juli 2020
  I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Naturen är mycket varierande och här finns något för alla. Ibland behöver man inte ta sig så långt bort för att njuta av naturen.
 • Parker med herrgårdar

  Publicerad 10 juli 2020
  Det finns underbara trädgårdar med ståtliga herrgårdar att besöka i och runt om Göteborg. Här är tips på tre av dem.
 • Hopp och lek på Göteborgs utflyktslekplatser

  Publicerad 30 juni 2020
  Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. Plikta är Göteborgs första och mest välkända utflyktslekplats. Här får du tips på fler. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor.
 • Groddjur, kaveldun och dammar - upptäck Göteborgs våtmarker

  Publicerad 10 juni 2020
  Våtmarker är en naturtyp som är blöt större delen av året. De är viktiga för växter och djur, men även för oss människor. Färre våtmarker innebär att vattnet rör sig snabbare genom landskapet med minskad rening och ökad risk för översvämning som resultat.
 • Tre vandringsleder

  Publicerad 22 maj 2020
  Det finns många härliga vandringsleder i Göteborg och i våra grannkommuner. Här är tips på tre vandringsleder i olika längd och som helt eller delvis går genom Göteborg.
 • Upptäck gröna Göteborg – tips på tre naturtyper i olika väderstreck

  Publicerad 22 maj 2020
  Göteborg har en varierad natur, som är rik på kontraster. Här är tips på tre platser, med olika slags natur och i olika väderstreck.