Aktuellt

Ungdomssatsningen Hisingen arbetar med att ge ungdomar verktyg för att göra sina röster hörda och ta kontroll över sin egen fritid. Här kan du läsa om vad som är på gång under 2020.

Medieredaktion Hisingen

 Ungdomssatsningen Hisingen har tillsammans med föreningarna Min Mic och Göthenburgo startat upp en medieredaktion. Välkommen att vara med!

Min Mic jobbar med radiojournalistik och ungdomar får möjlighet att uttrycka sig genom att skapa podcasts. För att producera en podd lär sig deltagarna om det journalistiska hantverket men också om hur demokratin fungerar.

Göthenburgo är en ideell förening som vill föra människor i Göteborg närmare varandra med hjälp av bland annat film. 

Football Friday

Football Fridays är spontanfotboll på fredagskvällar som arrangeras i samarbete med BK Häcken. Pga pandemin så är verksamheten pausad just nu, håll koll på när vi drar igång igen på Instagram: footballfridayhisingen

Eller kontakta oss på Ungdomssatsningen om du har några frågor.

MBU Hisingen

MBU betyder Människan Bakom Uniformen och är en unik utbildning där du lär känna olika yrkesgrupper i samhället och får möta dem på deras arbetsplatser. Utbildningen är pausad under pandemin men sker vanligtvis vid tio tillfällen där du får prova på allt från rökdykning till hjärt-och lungräddning. Utbildningen är kostnadsfri och till för dig i åldern 16-20 år. Läs mer om MBU här.

Hisingens Unga Ledare

Kursen Hisingens Unga ledare går varje höst, ansökan är öppen året runt. Kontakta oss om du vill veta mer.

Dansbana

Välkomna att använda den färgglada dansbanan för spontandans, spela din egen musik i högtalarna via Bluetooth, den är öppen varje dag mellan 9:00 och 21:00. Är du som förening intresserad av att ha regelbunden aktivitet på dansbanan, hör av dig till oss på ungdomssatsningen. Dansbana Kvilleplatsen ligger mitt på Backaplan, här ordnar vi bland annat workshops under sommarlovet.  

House of Colors

Ungdomssatsningen Hisingen har en mötesplats för dig som identifierar dig själv som HBTQ-person, på torsdagar är det träffar. Kontakta någon på House of Colors eller ungdomssatsningen för att få reda på mer. Ring eller sms:a på 0739-504019

För mer information om de olika eventen och projekten kolla in Ungdomssatsningen Hisingen på Facebook.