Flunsåstalangen 2019

Under Hisingsfestivalen i Frihamnen den 17 augusti var det uttagning till Flunsåstalangen, Hisingens egen musiktävling! Tävlingen syftar till att stärka och uppmuntra ungdomars kreativitet och att peppa unga som vill testa sina förmågor, utmana sig själva och utveckla sitt röstintresse. Men också att träffa likasinnade som delar samma intresse och knyta nya kontakter över staden. Tävlingen avgjordes sedan i Flunsåsparken den 31 augusti.

Mer om Flunsåstalangen

Efter audition inför en jury på Hisingsfestivalen i Frihamnen den 17 augusti togs tre ungdomar ut till final, finalen var sedan i Sveriges finaste folkpark Flunsåsparken inför publik den 31 augusti.

Länk till eventet: https://www.facebook.com/events/398666380750209/

Förstapriset, det så kallade Swicky Krantz-priset, instiftat efter legenden som fick liv i Flunsåsparken för trettiofem år sedan. Förstapriset består av 10.000 kronor, andrapriset 5.000 kronor och tredjepriset 2.500 kronor.

Årets vinnare heter:

1:a Filippa Lovcas

2:a Aarush Sing

3:e Ella Malberg

Stort grattis till våra fantastiska talanger!

Tävlingen är till för alla som medverkar

Alla ungdomar mellan 13 - 20 år som är från Göteborgsområdet kunde anmäla sig till tävlingen. Juryns uppdrag var inte enbart att kora en vinnare utan att se till att alla som deltog i tävlingen ska få motivation att fortsätta med sitt intresse!