Skapa och var kreativ

Ungdomssatsningen brukar ha flera stora event per år men detta år är fortfarande påverkat av pandemin. Vi hoppas att vi under 2022 återigen kan hålla i Hisingsfestivalen och mötas i större skala.

Hisingsfestivalen

Hisingsfestivalen 2019 var ett samarbete med flera stadsdelar och en festival för alla unga i staden. Den var ett samarbete med Passalen och ägde rum på deras yta i Jubileumsparken i Frihamnen. Trots en blöt dag lockade den många ungdomar från olika delar av Göteborg och festivalen skapades av en arrangörsgrupp med ungdomar som tillsammans bestämde innehåll. Läs mer om festivalen här:

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/hisingsfestivalen-ska-få-stadsdelar-att-mö...

Länk till årets festivalevent: https://www.facebook.com/events/2098295277133740/

Hisingsfestivalen 2018 blev en stor succé med många besökare och ett varierat utbud. Den skedde den 12 augusti på området kring Dansbana Kvilleplatsen och varvade dansuppträdanden på Dansbanan och musik från scenen, mini-marknad, workshops, parkour och sagoläsning med Emma Knyckare.

Läs mer:

https://www.facebook.com/events/211429356228487/

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/dans-musik-och-fullt-%C3%B6s-p%C3%A5-hisingsfestivalen-1.7636593

http://www.djungeltrumman.se/hisingsfestivalen-2/

https://sverigesradio.se/artikel/7018319


​​​2017 inträffade Hisingsfestivalen den 15 augusti på Gothenburg Studios område på Lindholmen.  

Läs mer:

Se mer på festivalens facebooksida: facebook.com/hisingsfestivalen

Eller läs här: http://www.dn.se/kultur-noje/glenn-hysen-jag-kanner-igen-mig-i-bjornen-baloo/

http://www.gp.se/n%C3%B6je/glenn-hys%C3%A9n-l%C3%A4ser-sagor-p%C3%A5-hisingen-1.4504354

http://djungeltrumman.se/hisingsfestivalen/

https://vartgoteborg.se/kultur-o-fritid/hisingsfestivalen-bjuder-pa-digert-pr...

Musikproduktion

Vill du skapa egna låtar och lära dig hur du producerar musik? På vår mötesplats på Myntgatan finns en studio där du kan boka in dig. Kontakta oss för mer information.

Kontakt: Mohammed Yarroum

Telefon: 0700-582524

E-post: mohammed.yarroum@socialhisingen.goteborg.se


Dansbana Kvilleplatsen

Dansbana Kvilleplatsen är en plats för spontandans där du kan koppla in din egen musik via Bluetooth. Vill din förening dansa på platsen så kan du boka tider, hör av dig till oss så berättar vi mer. Under sommarlovet har vi ofta workshops på dansbanan, det är alltid gratis och alla är välkomna att vara med. Håll utkik på dansbanans egen sida: goteborg.se/dansbanakvilleplatsen

Medieredaktionen

Ungdomssatsningen Hisingen har genom föreningen Göthenburgo startat upp en medieredaktion för att göra det möjligt för unga att få sin röst hörd. Har du en historia att berätta? Vill du lyfta upp någon annans historia? Välkommen att vara med!

Göthenburgo är en ideell förening som vill föra människor i Göteborg närmare varandra med hjälp av bland annat film.  Kolla in Hisings-TV för att se vad de producerat hittills.

Gå in på deras sida för att hitta kontaktuppgifter, eller hör av dig till Ungdomssatsningen Hisingen så hjälper vi till.

Instagram: gothenburgo