Afternoon Tea med klassisk buffé och musik/föredrag. Varje säsong på Tuve bibliotek. Foto: Anders Wattström

Vuxen

Välkommen till en härligt spännande säsong i Tuve!

Bokcirkel startar på Tuve bibliotek!

Välkommen onsdagen 15 januari kl. 14.

Vad läser du?

Vi delar varandras läsupplevelser och lästips över en kopp kaffe eller te.

Tisdag 18 februari kl. 17-18.30.

Slöjdträff

“Ta i hand” vill skapa gemenskap över gränser genom att slöjda och handarbeta tillsammans.

Välkommen att testa på olika slags hantverk.

Torsdag 20 februari kl. 17-18.30

Advokatjouren

Genom Advokatjouren får du samtala med en advokat i cirka 15 minuter utan kostnad i enskilt rum, och du får tips om hur du ska gå vidare med dina juridiska problem. Drop-in.

Måndag 24 februari kl. 17-18.

Sverigefinnarnas fest

Inkeri Lamer, legendarisk radiojournalist i Göteborg berättar om sin nya bok om sverigefinnar. Musikern Jani Fleivik samt Västra Gunnesgärde förskola bjuder på underhållning och sång.

Servering av finska delikatesser. Alla välkomna!

Tisdag 25 februari kl. 14-16.

Afternoon Tea med Mästarnas musik

Barockmusik, Jazz och Modern Tango. John Elénius (gitarr) och Jens Johansson (flöjt) ger konsert med musik av Astor Piazzolla, Lars Gullin, Carl Philipp Emanuel Bach och Johann Sebastian Bach

En flöjtist och en klassisk gitarrist bjuder in till en intim och intensiv musikupplevelse såväl som virtuost fyrverkeri med växlingar mellan känslighet inför klangfärg och ton.

I programmet samsas en av den svenska jazzens stora, Lars Gullin, med barockens gigant Johann Sebastian Bach jämte sonen Carl Philipp Emanuels musik. Avslutningsvis spelas Astor Piazzolla’s eldiga, drömska och smäktande skildring av tangons historia och utveckling i fyra satser.

Entré inklusive buffé: 40 kronor. Boka på telefon: 031-366 80 50

Torsdag 5 mars kl. 17.

Prinsessan Margareta en resa genom livet med Agneta Arpi

Denna föreställning handlar om en kvinnas roller i olika åldrar, från sju till 92 år. Vi får möta Margareta bland annat som tonåring, tonårsmamma och mormor. "Många skratt, många igenkänningar, rysningar och tårar ger den drygt timslånga föreställningen. Efteråt är publiken märkbart berörd.” (Västgötabladet)

Torsdag 12 mars kl. 13.

Emigrationens avtryck i arkiven

Om arkivens källor till den stora emigrationen från Sverige till Nordamerika ca 1850-1920. Föreläsning av arkivarie Karl-Magnus Johansson.

Onsdag 18 mars kl. 15.

Tuve firar Taube!

Fantastiska och populära far och son duon Lars-Eric och Johan Frendberg skapar magi kring Evert Taube som fyller 130 år i mars. Vi får höra och sjunga med i många av de klassiska visorna. Kaffe/te.

Boka plats på tel. 031-366 80 50. Begränsat antal platser. Stora salen

Fredagen 20 mars kl. 14.

Afternoon Tea med Gunnel Carlsson

Mina, dina och allas våra gröna rum - om möten med människor och trädgårdar. Inspiration för våren i det gröna med en av våra mest kända och omtyckta trädgårdsjournalister. I samarbete med Tuve Örtagårdsförening. Entré inklusive buffé: 40 kr. Boka på tel: 031-366 80 50.

Torsdag 2 april kl. 17.

Sophe & Eli

Sophie Jonsson och Eli Wadst bjöd oss i höstas en sådan fin modern vispop på svenska att de på allmän begäran kommer tillbaka till vårt musikcafé. Båda är sångare, pianister och kompositörer. Fullt flygfärdiga talanger från Nordiska Visskolan.

Onsdag 13 maj kl. 12.

Minns du Gunnar Wiklund?

Med ett stiligt yttre och en djup barytonröst knockade Gunnar Wiklund både publik och kritiker på 50-talet. Med låtar som “Minns du den sommar”,” Regntunga skyar “, “Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad” hjälper oss Yvonne Mårtensson att minnas till gitarrkomp av Tomas Markusson.

Onsdag 27 maj kl. 12.

Slöjdträffar – Ta i hand

“Ta i hand” vill skapa gemenskap över gränser genom att slöjda och handarbeta tillsammans. Välkommen att testa på olika slags hantverk.

  • 23 januari
  • 20 februari
  • 19 mars
  • 16 april
  • 28 maj

Torsdagar kl. 17-18.30.

Advokatjouren

Genom Advokatjouren får du samtala med en advokat i cirka 15 minuter utan kostnad i enskilt rum, och du får tips om hur du ska gå vidare med dina juridiska problem.

Du kan inte beställa tid. Du får, om du vill, vara anonym. Advokaten kan inte på den korta tiden upprätta handlingar eller vidta några andra direkta åtgärder. Alla advokater som deltar i verksamheten ställer upp på sin fritid och får ingen ersättning.

  • 24 februari
  • 23 mars
  • 20 april
  • 25 maj

Måndagar kl. 17-18.