Ozan Oyarkilicgil, enhetschef för biblioteken i Backa, Kärra och Tuve tycker samarbetet är mycket positivt. Foto: Houshang Hedayati

Tuve bibliotek lånar ut biljetter till IFK Göteborgs hemmamatcher

Publicerad 27 juni 2023

Nu kan göteborgare se IFK Göteborgs hemmamatcher gratis. Allt som behövs är ett lånekort! Biblioteken i Backa, Kärra och Tuve introducerar ett samarbete med fotbollsklubben IFK Göteborg där du kan låna matchbiljetter till herrarnas och damernas hemmamatcher.

— Vi ser många positiva effekter av detta samarbete mellan två olika verksamheter. Det finns faktiskt många likheter som förenar oss i form av att vi är naturliga mötesplatser i samhället. Genom att samverka med idrottsklubbarna vill vi fortsätta utveckla våra läsfrämjande satsningar samtidigt som vi når ut till fler och skapar goda förutsättningar framför allt för barn och ungdomar, säger Ozan Oyarkilicgil, enhetschef för biblioteken i Backa, Kärra och Tuve.

Tidigare i år har fotbollslagen BK Häcken och GAIS skänkt ett antal årskort till biblioteken i Göteborg, vilket fick bibliotekspersonalen att kontakta även IFK Göteborg med frågan – och fick ett ja. Nu finns biljetter att låna med bibliotekskortet på Tuve, Backa och Kärra bibliotek.

— Som de allra flesta vet är det så gott som slutsålt varje gång Blåvitt spelar hemmamatch. Vi har många initiativ för att nå ut till ännu fler som vill gå på fotboll, och därför är det glädjande med den kontakt vi fått med många av stadens bibliotek. Vi gillar också att testa nya grepp och med ”lånebiljetterna” gör vi just det. Vi är alltid öppna för nya idéer och får löpande tips och tankar från göteborgarna, säger Josefine van Ginhoven, publikrekryteringsansvarig hos IFK Göteborg.

Så lånar du matchbiljetter
Du som låntagare kan hämta ut max två biljetter till en av höstens matcher helt kostnadsfritt. Du behöver alltså bara ha ett bibliotekskort. Det finns totalt 15 biljetter per match. Biljetterna släpps veckan innan och kan inte bokas i förväg.

  • Biljetterna finns tillgängliga på Backa bibliotek, Kärra bibliotek och Tuve bibliotek
  • Biljetten ger dig tillträde till en av IFK:s kommande hemmamatcher och behöver inte återlämnas (eftersom biljetten blir förbrukad).
  • Du kan inte låna en matchbiljett innan biljetter släppts till den specifika matchen.
  • Du behöver ett giltigt bibliotekskort.
  • Först till kvarn gäller.
  • Du kan endast hämta/låna biljetterna i de fysiska biblioteken. Biljetterna kan inte bokas via webb eller telefon.
  • Det finns inga krav på att låna en bok samtidigt men passa gärna på!
  • Biljetterna kan inte återlämnas eller bytas efter genomfört lån eftersom de är förbrukade.
  • Barn under 16 år måste komma i sällskap av vårdnadshavare.

Håll utkik på IFK Göteborgs webbplats för aktuell tid och dag för matcherna då detta kan komma att ändras.