Skolmat, matsedel

Här finns information om maten som serveras på skolan. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för oss i personalen.

Västra Hisingens grundskolor vill vara ett gott exempel och skapa goda, näringsriktiga och miljövänliga kostvanor för barnen. Det innebär att vi serverar måltider som är miljömärkta, säsonganpassade och en alternativ rätt varje dag. Dessa består antingen av dagens soppa eller en rätt från växtriket. Vi tillhandahåller även specialkost av medicinska, etiska eller religiösa skäl.

Alla våra skolor, och många av förskolorna, har sina måltidsmenyer på www.dinskolmat.se, som det även är länkat till på respektive skolas hemsida.

Du kan även nå dinskolmat.se via gratisappar för alla smartphones. Detta är dock inget som skolan ansvarar för.

Här kan du ladda ner appen för dinskolmat.se

Förbjudet med nötter, jordnötter, mandel och sesam

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter, mandel och sesam i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter, jordnötter och sesam kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar. I Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad finns mer information.

Måltidsprogrammet är under revidering och kan i vissa delar avvika från våra aktuella riktlinjer och rutiner.

Måltidsprogrammet

Miljömåltider

Varje år serveras cirka 19 miljoner måltider inom skola, vård och omsorg i Göteborg. Maten har en stor miljöpåverkan och därför är målet att öka andelen miljömåltider som serveras i stadens verksamheter. Miljömåltider