E-böcker för läsplatta

En e-bok är en digital bok där du läser texten direkt på skärmen. Här beskrivs hur du lånar, laddar ner och för över e-böcker till din läsplatta.

Låna, ladda ner och föra över e-bok från dator till läsplatta

Se till att du har ditt bibliotekskort och pinkod.

  1. Skapa ett Adobe ID under Logga inAdobes hemsida.
  2. Installera läsprogrammet Adobe Digital Editions (som du laddar ner gratis här på Adobe) på din dator. Auktorisera programmet Adobe Digital Editions med ditt Adobe ID.
  3. Öppna en webbläsare och gå till gotlib.overdrive.com. Logga in med ditt bibliotekskort och pinkod. Leta upp den bok du vill låna.
  4. Klicka på Låna och sedan Ladda ner.
  5. Du får nu en fråga om du vill öppna eller spara filen som är bokens nedladdningslänk (filen slutar på .acsm). Välj Öppna med och se till att det står Adobe Digital Editions i menyn bredvid.
  6. För över boken till läsplattan genom att koppla din läsplatta till datorn med en USB-sladd. Starta läsprogrammet. Välj biblioteksvyn, där ser du din läsplatta (Device) i vänsterspalten. För över boken till läsplattan genom att klicka på boken och dra den till läsplattans ikon. Första gången du använder läsplattan tillsammans med datorn, behöver du auktorisera läsplattan med samma Adobe ID som du använt till din dator.

Du som har ett bibliotekskort som börjar på 02 behöver byta det mot ett nytt för att få tillgång till alla våra e-böcker och e-ljudböcker. Besök ditt bibliotek och ta med legitimation så uppdaterar vi ditt kort.

Läsplattor

Att föra över en e-bok till en läsplatta kan fungera lite olika beroende på vilken läsplatta du använder. Titta för säkerhets skull i bruksanvisningen till din läsplatta.

För att låna bibliotekets e-böcker behöver din läsplatta stödja formatet EPUB samt Adobes kopieringsskydd (DRM). Se lista över fungerande appar och program.

Låneregler

  • En e-bok får du låna i 21 dagar.
  • Du får ha fem lån samtidigt.

  • Du får låna fyra svenska e-böcker och fyra svenska ljudböcker per kalendermånad.

  • För engelska e-böcker och ljudböcker finns ingen gräns för antal lån per månad.

Har du frågor?

Kontakta oss på: ebok@kultur.goteborg.se