Hitta nya ord med folkbibliotekens bokpåsar för barn 3-6 år

Publicerad 28 februari 2017

Att läsa tillsammans ökar ditt barns ordförråd och ni får ett tillfälle att prata om tankar kring boken och livet. Då utvecklas ditt barns läsförståelse och samtidigt blir det en mysig stund.

Högläsning skapar läslust och ger en god förberedelse inför skolan. Genom att läsa för dina barn visar du att läsning är roligt, viktigt och något som får ta plats i er vardag.

På alla folkbibliotek i Göteborg finns det flera olika bokpåsar med utvalda böcker som är fantastiska att läsa högt med barn 3–6 år. I varje påse ligger det fem böcker med en spännande blandning av illustrationer och berättelser.

Du får ha bokpåsen i tre veckor och kan förlänga ditt lån om ingen står i kö. Du lämnar tillbaka påsen på vilket folkbibliotek du vill.

För att få tips om när du kan börja läsa för ditt barn, vad du kan läsa och hur du kan läsa, titta in på Stadsbibliotekets bloggpost LÄS ♥ HÖGT. Där hittar du också information om alla böcker som finns i våra olika bokpåsar. Naturligtvis får du hjälp på plats i biblioteken också, vi ger dig gärna fler boktips och pratar om läsning.