Illustration: park- och naturförvaltningen

Tack för i år!

Publicerad 20 december 2022

Vi riktar ett varmt tack till alla våra besökare. Under 2022 var ni nästan 3 miljoner som besökte parken.

Runt 360 000 personer har besökt Palmhuset och 42 par har sagt ja till varandra under palmernas blad. I hela parken har det totalt varit 86 vigslar. I år kunde också Trädgårdsföreningen äntligen öppna upp för konserter igen efter två års pandemi. Vid sju tillfällen fick besökarna njuta av kvällssol och musik i parken.

Under året som gått har vi bland annat rustat upp parkens utomhusbelysning och satt upp fler belysningsstolpar samt nya glasglober. I oktober satte vi hela 20 000 vårlökar i våra rabatter. I maj nästa år kommer du kunna njuta av tulpaner, hyacinter, narcisser, kejsarkronor, mörk klocklilja och sommarsnöklockor i färger som persika, rött, lime, lila, vitt, svart och rosa.

I Bältesspännarparken har vi i år satt cirka 4500 lökar av stjärnhyacint, allium, honungslök, tulpaner, narcisser och kejsarkrona. Nu blickar vi framåt mot 2023 när Göteborgs Stad ska fira 400 år. Som en del i firandet kommer en trädgårdsutställning att skapas i Trädgårdsföreningen. 

Vi avslutar året 2022 i stillhet och bjuder in er till att uppleva Palmhuset vintertid. Välkommen in i en värld av grönska, värme och ljus!


Gott nytt år!

Önskar Trädgårdsföreningens personal