Foto: Asbjörn Hansen

Om äldrecentret

Vi stödjer dig i vardagsrehabiliteringen när du arbetar med att få tillbaka, behålla eller förbättra din förmåga att klara dig i vardagen. Äldrecentret ligger i grönskande omgivningar med närhet till promenadstråk och till service på Frölunda torg.

Ditt behov styr din vistelse

På Toftaåsens äldrecenter finns möjlighet till korttidsvistelse, växelvård och dagverksamhet. För att få en plats här behöver du ha ett beslut från en biståndshandläggare som bedömer ditt behov. Biståndshandläggaren fattar beslut både om ditt behov av korttidsplats, växelvård och dagverksamhet samt om din vistelses längd.

Personal

På äldrecentret arbetar vi i team som består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor och rehabpersonal.

Byggnaden

Vi har ett bra läge i grönskande omgivningar och det är nära både till promenadstråk och till service på Frölunda torg.

Här finns flerbäddsrum och ett fåtal enkelrum. Vi har flera gemensamma utrymmen för aktiviteter och social samvaro. Det finns bland annat kiosk, frisör och ett bibliotek med lekhörna för besökande barn. På entréplanet finns också en restaurang som har öppet alla vardagar. Den är öppen för alla.

Närhet till busshållplats

Det går att ta sig hit med buss. Buss 92 och 93 stannar på hållplats Toftaåsgatan. Flexlinjen stannar precis utanför entrén, hållplats 2401.

Här hittar du en checklista inför din vistelse hos oss.