Foto: Lina Wingqvist

Om äldreboendet

De flesta lägenheterna på Svartedalsgatan 2 är avsedda för personer med demensdiagnos. Varje enhet består av åtta lägenheter. Här finns goda möjligheter att delta i aktiviteter utifrån just dina förutsättningar.

Vem har möjlighet att få en plats här?

På Svartedalsgatan 2 finns lägenheter för personer över 65 år som av någon anledning inte kan bo kvar i sin nuvarande bostad. Den största andelen av lägenheterna är avsedda för personer med demensdiagnos.

Lägenheterna

I huvudbyggnaden finns tre våningar med 24 lägenheter på varje våning. Varje våning är uppdelad i tre enheter med åtta lägenheter i varje.

Lägenheterna är mellan 35 och 48 kvadratmeter stora. Alla lägenheter har en pentrydel, men inga kokmöjligheter. I samtliga lägenheter finns trygghetslarm. Den egna lägenheten möbleras med personligt ägda möbler, vilket gör det möjligt att skapa en hemlik känsla. Det finns gemensamma utrymmen som mat- och vardagsrum med TV.

På entréplanet i huvudbyggnaden finns ett litet kafé samt ett rum där gemensamma aktiviteter för de boende arrangeras.

Omgivningarna

Boendet ligger i ett lugnt – och under sommarhalvåret grönt – område, på en liten höjd med utsikt över Svartedalen. I närområdet finns fina promenadstråk och asfalterade gångvägar. Här finns flera vindskyddade uteplatser, där man kan sitta vid fint väder.

Strax nedanför byggnaden ligger Svartedalsskolan och det är gångavstånd till närmsta busshållplats, som ligger strax nedanför kullen. Här stannar busslinje 31 och flexlinjen stannar precis utanför huvudentrén. Närmaste affär ligger ett par hållplatser bort.

Vem arbetar här?

På Svartedalsgatan 2 finns omsorgspersonal och sjuksköterska dygnet runt. Det finns arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) i huset, som kommer till dig vid behov. Personalen som arbetar på enheterna är undersköterskor.

Vi som arbetar här har hög kompetens när det gäller språk, eftersom flera av oss pratar ett eller flera språk utöver svenska.

Annan service

Nära huvudentrén finns ett litet kafé som drivs av daglig verksamhet. Det håller öppet på vardagar kl 09.00-15.00. På entréplanet finns också fotvård och en frisör, som drivs i privat regi. Du betalar kontant eller via faktura.