Om äldreboendet

Här bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen. När vädret tillåter kan du njuta av att sitta utomhus, tack vare de två uteplatser som hör till huset.

Vem har möjlighet att få en plats här?

På Svartedalsgatan 13 finns lägenheter för personer över 65 år som av någon anledning inte kan bo kvar i sin nuvarande bostad.

Lägenheterna

På Svartedalsgatan 13 finns plats för mellan arton och tjugoen personer. Byggnaden är tre våningar hög och här finns en gemensam tvättstuga. På varje våningsplan finns sex lägenheter med gemensam matsal och gemensamt vardagsrum.

Lägenheterna är 38 eller 54 kvadratmeter stora. Tre av lägenheterna är avsedda för två personer. I varje lägenhet finns ett pentry, en klädkammare och ett badrum med dusch. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm. I varje lägenhet finns ett värdeskåp och ett medicinskåp.

Du får ett eget hyreskontrakt och när du flyttar in finns en säng med madrass i lägenheten. I övrigt möblerar du själv din lägenhet, vilket gör det möjligt att skapa en hemlik känsla.

Omgivningarna

Alldeles intill boendet finns vacker natur och fina promenadstråk. Till huset hör två uteplatser.

Flexlinjen har en mötesplats nära boendet och det är inte långt till närmsta busshållplats, Svartedalsgatan.

Vem arbetar här?

På äldreboendet finns omsorgspersonal dygnet runt liksom tillgång till sjuksköterska. Personalen som arbetar på enheterna är undersköterskor. Arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) kommer till äldreboendet regelbundet och besöker dig vid behov.

Vi som arbetar här har hög kompetens när det gäller språk, eftersom flera av oss och pratar ett eller flera språk utöver svenska.

Annan service

Frisör och fotvård finns i privat regi. Du betalar kontant eller via faktura.