Om äldreboendet

Här bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen. När vädret tillåter kan du njuta av att sitta utomhus, tack vare de två uteplatser som hör till huset.

Vem har möjlighet att få en plats här?

På Svartedalsgatan 11 finns lägenheter för personer över 65 år som av någon anledning inte kan bo kvar i sin nuvarande bostad. Boendet är avsett för dig som har en demensdiagnos.

Lägenheterna

Här finns plats för arton boende. Byggnaden består av tre våningar med gemensam tvättstuga på varje våning. På varje våning finns sex lägenheter med gemensam matsal och gemensamt vardagsrum.

Lägenheterna är 38 kvadratmeter stora. I varje lägenhet finns ett pentry, en klädkammare och ett badrum med dusch. I varje lägenhet finns ett värdeskåp och ett medicinskåp.

Du har ett eget hyreskontrakt. När du flyttar in finns det en säng med madrass i lägenheten. I övrigt möblerar du själv din lägenhet, vilket ger möjlighet att skapa en hemlik känsla.

Omgivningarna

Alldeles intill boendet finns vacker natur och fina promenadstråk. Till huset hör två uteplatser.

Flexlinjen har en mötesplats nära boendet och det är inte långt till närmsta busshållplats, Svartedalsgatan.

Vem arbetar här?

På äldreboendet finns omsorgspersonal dygnet runt liksom tillgång till sjuksköterska. Personalen som arbetar på enheterna är undersköterskor. Arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) kommer till äldreboendet regelbundet och besöker dig vid behov.

Vi som arbetar här har hög kompetens när det gäller språk, eftersom flera av oss och pratar ett eller flera språk utöver svenska.

Annan service

Som hyresgäst på Svartedalsgatan 11 kan du boka tid hos frisör och fotvård, som drivs i privat regi på närliggande Svartedalsgatan 2. Du betalar kontant eller via faktura.