Om Svartedalen

Verksamheten vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, autismdiagnoser och övriga neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du kan arbeta självständigt under delar av dagen samt arbeta i grupp. Stödassistent finns tillgänglig för att stödja dig i dina aktiviteter. Svartedalens daglig verksamhet ligger i Biskopsgården på Svartedalsgatan 2.

Inriktning

Verksamheten vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, autismdiagnoser och övriga neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du kan arbeta självständigt under delar av dagen samt arbeta i grupp. Stödassistent finns tillgänglig för att stödja dig i dina aktiviteter.

Arbetssätt och metoder

Du får en tydlig introduktion och en personlig genomförandeplan som ska hjälpa dig att uppnå dina mål. Under året har vi regelbundna uppföljningar och utvärderingsmöten. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Antal deltagare

Verksamheten kan ta emot 13-14 personer, beroende på behov av stöd, samt förmåga att ingå i gruppverksamhet eller arbeta självständigt.

Personal och kompetens

Här arbetar 2 stödassistenter som har regelbunden tillgång till arbetsledare/metodhandledare.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokal och omgivning

Svartedalens daglig verksamhet är belägen inom Svartedalens äldreboende som ligger i anslutning till Svartedalsskolan.

Inne

Huset består av fyra våningar. Du kommer att utföra dina aktiviteter på flera olika våningsplan i huset vilket innebär att du är fysiskt aktiv under stor del av dagen.

Tillgänglighet och hjälpmedel

I huset finns hiss och handikappanpassad toalett.

Ute

I den omgivande naturen finns fina promenadvägar. Verksamheten har nära till lunchrestaurang.

Resa hit

Adress och område: Svartedalsgatan 2, Biskopsgården.
Hållplats för kollektivtrafik: Närmsta busshållplats är Svartedalsgatan.

Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.