Vårdsteget

För dig som vill få jobb inom äldreomsorg.

Så fungerar vårdsteget:

1. Först provar du på äldreomsorg

Två till tre veckors introduktion. Under ett par veckor får du lära dig om äldreomsorg och se olika typer av jobb.

2. Sedan läser du till serviceassistent.

Du får anställning och lön. Du läser Steg 1: serviceassistent. En serviceassistent städar, serverar mat och ger service på äldreboende. Du läser 25 procent och jobbar 75 procent på ett äldreboende under ett års tid. Du får lön för den tiden du jobbar, alltså 75 procent av heltidslön.

Vill du lära dig mer svenska? Då kan du läsa med språkstöd och öva på praktisk svenska för att kunna jobba med äldre.

3. När du är klar får du hjälp att söka jobb.

Efter utbildningen får många jobb på den arbetsplats där de varit under året. Om du inte skulle få det så hjälper vi dig att söka nytt jobb. Vi har kontakt med arbetsgivare som behöver anställa personal.

Vad gör en serviceassistent?

En serviceassistent städar, tvättar och gör i ordning måltider på äldreboenden. Tanken är att underlätta arbetet för undersköterskorna som ofta har väldigt mycket att göra.

Hur lång är utbildningen?

Den är ett år. Du läser 25% och jobbar 75% på ett äldreboende under ett års tid. Du får lön för den tiden du jobbar, alltså 75% av heltidslön.

Får jag jobb?

Ja, du får jobb under ett års tid. Efter första året kan vi inte garantera att du får stanna på samma jobb. Då gör vi vårt bästa för att hjälpa dig att söka ett nytt jobb.

Ta fler steg

Det finns fler steg för dig som vill gå vidare och ta hand om människor som behöver hjälp. Det finns stor behov av personal på äldreboende så det är lätt att få jobb om du går vidare och blir undersköterska.

Kontakta oss du vill ta fler steg så får du hjälp att börja.