Hörlurar, ukulele, symaskin, ljudmixer, mikrofon, penslar och pennor i Götaverkstan. Fotograf: Martin Holmquist

Götaverkstan

Götaverkstan är Stadsbibliotekets kreativa skaparyta. I Götaverkstan kan du gå på workshops, spela in podd, redigera bilder, göra musik eller skapa själv. Här kan du odla din kreativitet."

Götaverkstan är en plats för kreativt och hållbart skapande. Allt är gratis och tillgängligt för alla som har ett bibliotekskort, men Götaverkstan är främst en plats för vuxna.

Bokningsbara rum för ljud, bild och musik

Går du i tankar om att spela in podcast? Sitter du på film- och bildmaterial som behöver redigeras? I Götaverkstan finns tre ljud- och bildrum:

Introduktionskurs för mediarummen

Du som är 18 år eller äldre och har ett bibliotekskort är välkommen att boka in dig på en introduktionskurs för att få använda något av rummen.

Boka introduktionskurs

Låna symaskin

Du kan låna en symaskin på vardagar kl. 10-19 och på helger kl. 10-17, så länge inget annat är bokat i Götaverkstan. Lånetiden är två timmar, men du kan behålla symaskinen längre tid om ingen annan bokat den.

Vill du ordna en egen workshop eller har idéer för Götaverkstan?

Vill du själv ordna en workshop för att dela med dig av din kunskap och skapa tillsammans med andra? Eller har du någon fråga om Götaverkstan? Finns det något program du tycker att vi borde ha? Någon annan slags utrustning? Eller har du en spännande idé om något som kan göras i Götaverkstan? Mejla oss och berätta dina idéer! 

Aktiviteter i Götaverkstan

I Götaverkstan anordnar vi en rad olika workshops och aktiviteter, information om dessa hittar du här.


Workshops i animationsteknik med Kim Johansson

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Kim Johansson

Datum, tid och beskrivning

Datum
Torsdag 6 oktober
Tid
17:00–19:00
Kostnad
Gratis

Skapa din berättelse med rörlig bild!

Under tre workshoptillfällen kommer konstnären Kim Johansson att introducera både experimentella och traditionella animationstekniker. Workshopen är både för dig som vill prova på animation för första gången eller som har animerat en del på egen hand. Vi använder oss av teknik och konstmaterial som finns till utlåning på Götaverkstan. Metoderna går även att tillämpa med enkla alternativ på egen hand hemma.

Exempel på vad du kommer få prova på är stop motion med cut outs, cel-animation på papper, rotoscoping och olika användbara animationsprinciper.

Anmäl dig till ett eller flera tillfällen genom att mejla till: gotaverkstan@kultur.goteborg.se

22/9 Cut out och straight ahead-animation
29/9 Pendel-loopar och pose to pose-animation
6/10 Rotoscoping och kalkering

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.69777392217498] }, "properties":{ "title": "Workshops i animationsteknik med Kim Johansson", "content": "Arrangör: Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Eget skapande
Film
Nyckelord
bibliotek
Götaverkstan
filmworkshop
workshop