Hörlurar, ukulele, symaskin, ljudmixer, mikrofon, penslar och pennor i Götaverkstan. Fotograf: Martin Holmquist

Götaverkstan

Götaverkstan är Stadsbibliotekets kreativa skaparyta. I Götaverkstan kan du gå på workshops, spela in podd, redigera bilder, göra musik eller skapa själv. Här kan du odla din kreativitet."

Götaverkstan är en plats för kreativt och hållbart skapande. Allt är gratis och tillgängligt för alla som har ett bibliotekskort, men Götaverkstan är främst en plats för vuxna.

Bokningsbara rum för ljud, bild och musik

Går du i tankar om att spela in podcast? Sitter du på film- och bildmaterial som behöver redigeras? I Götaverkstan finns tre ljud- och bildrum:

Introduktionskurs för mediarummen

Du som är 18 år eller äldre och har ett bibliotekskort är välkommen att boka in dig på en introduktionskurs för att få använda något av rummen.

Boka introduktionskurs

Låna symaskin

Du kan låna en symaskin på vardagar kl. 10-19 och på helger kl. 10-17, så länge inget annat är bokat i Götaverkstan. Lånetiden är två timmar, men du kan behålla symaskinen längre tid om ingen annan bokat den.

Vill du ordna en egen workshop eller har idéer för Götaverkstan?

Vill du själv ordna en workshop för att dela med dig av din kunskap och skapa tillsammans med andra? Eller har du någon fråga om Götaverkstan? Finns det något program du tycker att vi borde ha? Någon annan slags utrustning? Eller har du en spännande idé om något som kan göras i Götaverkstan? Mejla oss och berätta dina idéer! 

Aktiviteter i Götaverkstan

I Götaverkstan anordnar vi en rad olika workshops och aktiviteter, information om dessa hittar du här.


Workshop: Fläta med Emma Dahlqvist

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Clara Bodén

Datum, tid och beskrivning

Datum
Söndag 16 oktober
Tid
11:00–17:00
Kostnad
Gratis

Fläta en liten korg i hexagonalflätning! Hexagonalflätning är en flätteknik där materialet rör sig i tre olika riktningar samtidigt vilket skapar en lätt men också stark struktur. I workshopen får du lära dig grunderna i tekniken och prova på att fläta en liten korg. Vi använder oss av både näver och återbrukade material och skapar våra egna unika korgar av det material som finns tillhands.

Runtom i världen har människor flätat i tiotusen­tals år – att fläta är ett av världens äldsta hantverk. Kom på en workshop tillsammans med Emma Dahlqvist och lär dig fläta själv.

Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär vars relation till hantverk började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte textila kvaliteter i näver.

Emmas verk har ställts ut nationellt och internationellt och tilldelats priser och utmärkelser, och hon har på sitt eget sätt också tagit sig an mer traditionell slöjd. 

Två tillfällen söndag den 16 oktober.

Tillfälle ett: 11:00 – 13:30

Tillfälle två: 14:30 – 17:00 

Begränsat antal platser. Anmäl dig för att säkra din plats på gotaverkstan@kultur.goteborg.se

Drop-in i mån av plats.

Plats: Götaverkstan

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-368 34 00
Kontaktperson
Tobias Rönnertz
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.69777392217498] }, "properties":{ "title": "Workshop: Fläta med Emma Dahlqvist", "content": "Arrangör: Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Eget skapande
Hantverk
Nyckelord
stadsbiblioteket
fläta
flätning
hantverk
Götaverkstan
hållbart hantverk