Bibliotekets program

På Stadsbiblioteket kan du välja mellan hundratals aktiviteter varje år. Här kan du delta i författarsamtal, skrivarkurser, bokcirklar, datorhandledning och mycket mer. Allt är gratis.

Programmet hålls på olika platser på Stadsbiblioteket:

  • Trappscenen, parkplan (-1)
  • Hörsalen, parkplan (-1)
  • Götaverkstan, parkplan (-1)
  • Tellus, barnavdelningen, entréplan (0)
  • Lilla Scenen, plan 1
  • Lilla Scenen, plan 2

Sök efter ett specifikt program, filtrera sökresultaten eller se program på andra platser än Stadsbiblioteket 

Behöver du teckenspråkstolk?

Är du intresserad av ett arrangemang och är i behov av en teckenspråkstolk? Kontakta oss minst en vecka i förväg så beställer vi en tolk! arrangemang@kultur.goteborg.se

OBS! Inställt, nytt datum 21/2 - Klassikerprat: Hundra år av ensamhet

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Inställd
Datum
Torsdag 3 februari
Tid
18:00–19:30
Kostnad
Gratis

Lina Wolff, författare och översättare, föreläser och leder ett samtal om Gabriel García Marquez klassiker från 1967.

Gabriel García Márquez var en av frontfigurerna i den litterära latinamerikanska boomen på 1960-talet och med Hundra år av ensamhet nådde han en exempellös framgång. Romanen anses vara ett av den latinamerikanska litteraturens stora mästerverk och gav den magiska realismen ett stort internationellt genombrott.

Gabriel García Márquez släktkrönika utspelar sig i den isolerade colombianska byn Macondo, baserad på författarens egen födelseby i norra Colombia.

Genom familjen Buendias drömmar, strävanden och olyckor gestaltas Macondo med ett överflöd av märkliga händelser och särpräglade karaktärer. Även skildringen av banankompaniets framfart och massakern på bananarbetarna har verklighetsbakgrund.

Marquez var en starkt politisk och socialistisk författare som tog ställning för de fattiga och svaga i samhället, i opposition mot förtryck och ekonomisk exploatering. Han tilldelades Nobelpriset i litteratur 1982.

Föreläsare och samtalsledare: Lina Wolff, författare och översättare som har gjort den första svenska nyöversättningen av Hundra år av ensamhet sedan den först publicerades 1970.

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Fri entré. Begränsat antal platser, går ej att förboka, först till kvarn gäller. Insläpp från kl 17.30. Vaccinationsbevis krävs ej.

Prgorammet sänds även live från Stadsbibliotekets blogg och Facebooksida.

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för allmänna sammankomster. Följ myndigheternas råd och håll dig uppdaterad på goteborg.se/covid19.

Plats: Hörsalen, plan -1

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "OBS! Inställt, nytt datum 21/2 - Klassikerprat: Hundra år av ensamhet", "content": "Arrangör: Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
författarsamtal
inteinställt
bibliotek
klassikerprat
upplevhemma