Bibliotekets program

På Stadsbiblioteket kan du välja mellan hundratals aktiviteter varje år. Här kan du delta i författarsamtal, skrivarkurser, bokcirklar, datorhandledning och mycket mer. Allt är gratis.

Programmet hålls på olika platser på Stadsbiblioteket:

  • Trappscenen, parkplan (-1)
  • Hörsalen, parkplan (-1)
  • Götaverkstan, parkplan (-1)
  • Tellus, barnavdelningen, entréplan (0)
  • Lilla Scenen, plan 1
  • Lilla Scenen, plan 2

Sök efter ett specifikt program, filtrera sökresultaten eller se program på andra platser än Stadsbiblioteket 

Behöver du teckenspråkstolk?

Är du intresserad av ett arrangemang och är i behov av en teckenspråkstolk? Kontakta oss minst en vecka i förväg så beställer vi en tolk! arrangemang@kultur.goteborg.se

OBS! INSTÄLLT! Antisemitism och islamofobi – igår, idag, men inte imorgon!?

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Foto: Linda Mickelsson Ikon

Datum, tid och beskrivning

Inställd
Datum
Tisdag 25 januari
Tid
18:00–19:30
Kostnad
Gratis

Vilket ansvar för antisemitism och islamofobi kan läggas på religiösa traditioner, och hur kan religiösa aktörer arbeta antirasistiskt?

Antisemitismens och islamofobins rötter är djupa och ofta sammanflätade. I de båda idétraditionerna, som har tagit sig olika uttryck genom århundradena, finns det ett stort behov av att förnedra och förminska ”den andre”.

Historien visar att det kan få förödande konsekvenser, något vi påminns om också i vår tid. Vilket ansvar för detta kan läggas på religiösa traditioner, och hur kan religiösa aktörer arbeta antirasistiskt?

Medverkande: Peter Lööv Roos, samordnare för interreligiösa frågor, Svenska kyrkan. Ingrid Lomfors, historiker och tidigare intendent för Forum för levande historia. Salahuddin Barakat, imam, författare och journalist, engagerad i judisk-muslimska organisationen Amanah i Malmö.

I samarbete med Kultursamverkan Svenska kyrkan och Sensus.

Fri entré. Begränsat antal platser, går ej att förboka, först till kvarn gäller. Insläpp från kl. 17.30. Vaccinationsbevis krävs ej.

Programmet livesänds på Stadsbibliotekets blogg och sida på Facebook.

Samtalet är kopplat till utställningen ”Heliga rum: Göteborg – en stad med många religioner” som visas på Stadsbiblioteket 11 jan - 20 feb. Läs mer om utställningen här: bit.ly/heligarum

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för allmänna sammankomster. Följ myndigheternas råd och håll dig uppdaterad på goteborg.se/covid19

Plats: Hörsalen, plan -1

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "OBS! INSTÄLLT! Antisemitism och islamofobi – igår, idag, men inte imorgon!?", "content": "Arrangör: Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Konst/Utställning
Nyckelord
bibliotek
samtal
utställning