Bibliotekets program

På Stadsbiblioteket kan du välja mellan hundratals aktiviteter varje år. Här kan du delta i författarsamtal, skrivarkurser, bokcirklar, datorhandledning och mycket mer. Allt är gratis.

Programmet hålls på olika platser på Stadsbiblioteket:

  • Trappscenen, parkplan (-1)
  • Hörsalen, parkplan (-1)
  • Götaverkstan, parkplan (-1)
  • Tellus, barnavdelningen, entréplan (0)
  • Lilla Scenen, plan 1
  • Lilla Scenen, plan 2

Sök efter ett specifikt program, filtrera sökresultaten eller se program på andra platser än Stadsbiblioteket 

Behöver du teckenspråkstolk?

Är du intresserad av ett arrangemang och är i behov av en teckenspråkstolk? Kontakta oss minst en vecka i förväg så beställer vi en tolk! arrangemang@kultur.goteborg.se

Klimatet i litteraturen: Adam Dickinson

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Måndag 6 december 2021
Tid
13:00–14:00
Kostnad
Gratis

Den kanadensiske poeten Adam Dickinson samtalar med Joel Duncan om den aktuella diktsamlingen Anatomic, en flerfaldigt prisad bok om resultatet av kemiska och mikrobiologiska tester på författarens kropp.

Adam Dickinson är poet och har gett ut fyra diktsamlingar. Hans senaste Anatomic (Coach House Books) har blivit tilldelad Alanna Bondar Memorial Book Prize av Föreningen för litteratur, miljö och kultur i Kanada. Dickinsons arbete har tidigare nominerats till många litterära priser i Kanada som Governor General’s pris Award för poesi och Trillum Book Award för poesi och har blivit översatt till kinesiska, holländska, tyska, franska, norska och polska. Han blev nyligen utvald tillsammans med Claudia Rankine (USA) och Valzhyna Mort (Belarus) att bli medlem i juryn för Griffin Poetry Prize 2022.

Han undervisar i kreativt skrivande vid Brock University in St. Catharines, Ontario, Kanada.

Samtalsledare är Joel Duncan, fil. doktor i engelsk litteraturvetenskap. Han skriver just nu en bok med titeln Poetic Drive: Experimental American Poetry in the Age of Automobility.

”Klimatet i litteraturen" är en ny programserie på Stadsbiblioteket som lyfter aktuella texter som berör klimatkrisen. Vad händer när klimatförändringar blir till litteratur där visioner, tankar och känslor gestaltas i omställningen till en mer hållbar värld?

Samtalet livesänds även på Stadsbibliotekets blogg och sidor på Facebook och Youtube. Samtalet hålls på engelska och arrangeras i samarbete med Göteborgs humanistiska fakultet och programserien Ett Hum om...

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för allmänna sammankomster. Antalet platser till programmet är begränsat, vaccinationsbevis krävs ej. Drop-in i mån av plats.

Följ myndigheternas råd och håll dig uppdaterad på goteborg.se/covid19.

Fri entré.

Plats: Trappscenen 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Klimatet i litteraturen: Adam Dickinson", "content": "Arrangör: Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
klimat
bibliotek
Klimatet i litteraturen
klimatkris