Akvarellmålning av Martha Ossowska Persson

Poesimässan 2020

Den 3–4 december lyser vintermörkret upp med hjälp av poesins kraft när den sjunde upplagan av Poesimässan genomförs på Stadsbiblioteket i Göteborg.

Årets Poesimässa sker i något mindre skala och inför en begränsad publik, men livesänds på Facebook. Det blir såväl samtal om poesins möjligheter och omöjligheter med en livepoddinspelning av Örnen & Kråkan som kollektiv diktläsning av Poesiwerken. Och årets Nobelpristagare Louise Glück presenteras av översättaren Stewe Claeson som upptäckte hennes dikter redan i början på 80-talet.

Poesimässan avslutas med en storslagen final då årets brunnslockspoet koras. ​Brunnslockspoesi är ett projekt som drivs av Göteborgs Stad kretslopp och vatten och Rain Gothenburg. En tidigare outnyttjad yta i stadsrummet att gjuta poesi i brunnslocken. Varje år utses en ny poet som får skriva en dikt på brunnslocken.

Praktisk information

Plats: Hörsalen, Göteborgs Stadsbibliotek.
Tid: 17.00-19.00
Biljett: Max 50 besökare. Poesimässan har fritt inträde men föranmälan krävs då antalet platser är begränsat. Mer information om hur du skaffar biljett till evenemanget kommer så snart programmet är satt.
Presentatör: Joel Landberg

Medverkande poeter

Helena Boberg (Anti förlag)
Clara Bolmsjö (Trombone)
Karin Brygger (Korpen)
Johan Christiansson & Johan Nordbeck (Ekström Garay)
Helga Krook (Korpen)
Nachla Libre (Norstedts)
Jörgen Lind (Albert Bonniers förlag)
Gunnar D Hansson (Ekpharasis)
Louise Halvardsson (Poesiwerken)
Daniel Mårs (Aska förlag)
Jila Mossaed (Lejd)
Eva Ribich (Peqoud)
Lizette Romero Niknami (Albert Bonniers förlag)
Hanna-Linnéa Rengfors (It-lit)
Charlotte Qvandt (Lil-it)
Karl Daniel Törnkvist (Norstedts)
Evelina Varas (Orakel förlag)
Magnus William-Olsson (Wahlström & Widstrand)

Information med anledning av Covid-19

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi tar in max 50 besökare i Hörsalen, varannan rad är avstängd och det är minst två tomma stolar mellan varje sällskap. Besök inte ditt bibliotek om du har symtom som snuva, hosta eller feber. Tack för att du visar hänsyn och omtanke!

Läs mer om vad som gäller på biblioteken här (uppdateras kontinuerligt)

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19