Bibliotekets program

På Stadsbiblioteket kan du välja mellan hundratals aktiviteter varje år. Här kan du delta i författarsamtal, skrivarkurser, bokcirklar, datorhandledning och mycket mer. Allt är gratis.

Programmet hålls på olika platser på Stadsbiblioteket:

  • Trappscenen, parkplan (-1)
  • Hörsalen, parkplan (-1)
  • Götaverkstan, parkplan (-1)
  • Tellus, barnavdelningen, entréplan (0)
  • Lilla Scenen, plan 1
  • Lilla Scenen, plan 2

Sök efter ett specifikt program, filtrera sökresultaten eller se program på andra platser än Stadsbiblioteket 

Behöver du teckenspråkstolk?

Är du intresserad av ett arrangemang och är i behov av en teckenspråkstolk? Kontakta oss minst en vecka i förväg så beställer vi en tolk! arrangemang@kultur.goteborg.se

I en annan klass: Ett samtal med Emma Leijnse

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Tisdag 31 maj
Tid
18:30–19:30
Kostnad
Gratis

Författaren Emma Leijnse samtalar med Martin Harling om frågorna som lyfts i boken I en annan klass - kring segregation, skolval, klass och framtidens skola.

Skillnaderna i den svenska skolan har ökat i över tjugo års tid. Utvecklingen går på tvärs mot de länder vi brukar jämföra oss med. Det får stora konsekvenser - för samhället, barnens möjligheter att nå framgång i skolan och för resten av deras liv.

Emma Leijnse har följt två vitt skilda skolklasser genom mellanstadiet, från fyran till sexan. Resultatet blev den hyllade boken I en annan klass. Ett reportage om skillnaderna i den svenska skolan.

Tillsammans med Martin Harling samtalar hon om frågorna som lyfts i boken kring segregation, skolval, klass och framtidens skola.

Emma Leijnse är journalist på Sydsvenskan och en av Sveriges mest profilerade skol-och utbildningsreportrar. Hon har tidigare kommit ut med böckerna Godkänt? En reportagebok om den svenska skolan” (2012) och den uppmärksammade Fördel kvinna: Den tysta utbildningsrevolutionen (2017).

Martin Harling är filosofie doktor i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet och disputerade 2017 på avhandlingen Välja vara som handlar om skolval, klass och en marknadsorienterad skola. 

Plats: Trappscenen

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "I en annan klass: Ett samtal med Emma Leijnse", "content": "Arrangör: Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
skola
bibliotek