Foto: Anna-Lena Lundqvist

Dynamo (13-25 år)

Dynamo är Stadsbibliotekets ungdomsavdelning. Här kan du hitta ungdomsböcker inom olika genrer, spela TV-spel och sällskapsspel, plugga och pyssla. Du kan också arrangera egna evenemang, workshops, konserter eller något annat kul.

Hitta hit

Du hittar avdelningen längst ner i huset. Gå ner för trapporna när du kommit in eller tryck på -1 i hissarna. Avdelningen är uppdelad på två rum med varsin informationsdisk där du kan få hjälp, Dynamo Game och Dynamo läs.

Program

Dynamo har programverksamhet för unga. Dels program som arrangeras av biblioteket men också sådana där unga själva är med och arrangerar. Har du en idé som du vill förverkliga? Du får handledning och tillgång till någon av våra programytor. Det kan handla om allt från workshops eller en utställning av något du skapat till konserter, dans, spelkvällar och poesiuppläsningar. Du bestämmer. Vi hjälper dig! Maila till dynamo@kultur.goteborg.se

Dynamo Game

I Dynamo Game kan du spela TV-spel om du är över 13 år och har med dig ditt bibliotekskort. Det finns även schackspel och andra sällskapspel att låna. Här finns manga, serieböcker, böcker om sport och TV-spel att låna hem.

Dynamo Läs

I Dynamo Läs hittar du ungdomsböcker både på svenska och på andra språk. Förutom ungdomsböcker om det vanliga tonårslivet finns det science fiction, dystopier, fantasy, urban fantasy, klassiker och fackböcker om till exempel mode, HBTQ-frågor, skapande och berättelser om verkliga människor. DVD-filmer och ljudböcker för ungdomar är också placerade i Dynamo Läs.

Creative Corner

Vill du pyssla har vi också Creative corner. Här kan du teckna, vika origami, pärla smycken, knyta vänskapsband med brodyrgarn och mycket mer.