Till innehåll

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Göteborg.

Senast uppdaterad: 14 april 2021 klockan 11:55 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

De särskilda rekommendationerna för Västra Götaland förlängs till 2 maj. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen. Stadens verksamheter påverkas på olika sätt, så ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19
Foto: Anna-Lena Lundqvist

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket på Götaplatsen

Stadsbiblioteket har på grund av pandemin bara öppet en begränsad yta. Här kan du hämta reservationer, lämna tillbaka lån och använda våra datorer för snabba ärenden. Du kan läsa mer genom att klicka på en gula boxen med texten "Information om biblioteken med anledning av covid-19".

Aktuellt

Världsbokdagen 2021 - livesänd kväll från Stadsbiblioteket

Publicerad 20 april 2021
Den 23 april firas boken över hela världen. Göteborg är inget undantag och tillsammans med Författarcentrum Väst anordnar Stadsbiblioteket en livesänd kväll, där en rad välkända författare deltar, från romandebuterande Anna Järvinen till veteranen Klas Östergren.

Stadsbibliotekets lunchprogram för småbarnsföräldrar

Publicerad 13 april 2021
Onsdag den 14 april startar miniserien Hej småbarnsförälder! – en digital programserie i tre delar där Stadsbiblioteket Göteborg bjuder på lunchföreläsningar om ämnen kopplade till små barn. Perfekt att titta på under barnens sovstunder eller på lunchrasten.

Hjorth och Westö gästar Internationell författarscen Göteborg

Publicerad 8 april 2021
Vårens program för Internationell författarscen på Stadsbiblioteket bjuder på en samling av högaktuella och kritikerrosade författare, däribland Vigdis Hjorth och Kjell Westö. De möter Göteborgs författargrädda vilket bäddar för fem intressanta och djuplodande samtal.
${loading}