Datum har passerat

Utställning: Vett och etikett i kollektivtrafiken

Onsdag 13 september – Tisdag 31 oktober

Arrangör Stadsbiblioteket 300m2
Kostnad Gratis
Detalj ur Sara Granérs serie

Vad stör du dig på i kollektivtrafiken?

För att påminna om att visa hänsyn när vi reser tillsammans lät Västtrafik fem serietecknare gestalta några av de ovanor vi retar oss på. Serierna visas i utställningar på flera platser i Västra Götaland.  
 
Att resa tillsammans har många fördelar, inte minst mötet med andra människor. Men i mötet kan det också uppstå irritation över vissa beteenden hos medresenärerna. Nu när pendlingen drar i gång efter sommaren vill Västtrafik på ett humoristiskt sätt uppmana till eftertanke och visa hänsyn i kollektivtrafiken.  
 
Fem serietecknare från Västra Götaland, Sara Granér, Max Gustafson, Johan Wanloo, Johanna Larsson Pinedo och Yvette Gustavsson, har fritt tolkat tio av de beteenden som vi uppskattar minst när vi reser kollektivt. Det handlar om allt från högljudda mobilsamtal till ohämmade nysningar och smaskande matintag.  
 
– Resultatet blev både roligt och tankeväckande. Alla serietecknare har en egen, utpräglad stil och de har tolkat situationerna på väldigt personliga sätt, säger Malin Bernhardson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik. 
 
– Vi hoppas att de skapar igenkänning och kanske även reflektion över hur man är en bra medresenär. I förlängningen vill vi få fler att trivas ombord på våra fordon och få fler att vilja resa hållbart, säger Malin Bernhardsson. 

Här ställs seriestripparna ut:

  • Kulturhuset Bergsjön, Göteborg
  • Borås stadsbibliotek
  • Fyrens bibliotek, Kungsbacka
  • Göteborgs stadsbibliotek - 300m2
  • Kronans bibliotek, Trollhättan
  • Uddevalla stadsbibliotek

De kommer även att visas i Västtrafiks butiker i Borås, Trollhättan och Göteborg (Nils Ericsonterminalen, Drottningtorget, Angered och Västra Frölunda). 

Datum

Onsdag 13 september – Tisdag 31 oktober

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.968021109792486,57.707310176848075] }, "properties":{ "title": "Utställning: Vett och etikett i kollektivtrafiken", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket 300m2" } }]

Kategorier

  • Litteratur/Poesi Konst/Utställning

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium