Foto: Kevin Phillips

Träffa en språkvän

Många svenskar och invandrare möts för lite eller inte alls. Man saknar kontakter med varandra, trots att man vill. Språkvän Göteborg hjälper er att mötas. Vi sammanför er som vill träffas i personliga kontakter, mingel och andra aktiviteter.

Så här går det till

Det är lätt. Du anmäler dig ensam, med en vän eller din familj. Svenskar anmäler sig på samma sätt. Baserat på era önskemål, erfarenheter och intressen matchar och för vi ihop er i ett presentationsmöte hos oss (kvinna-kvinna, man-man om det är individuell matchning; familj-familj, grupp-grupp). Sedan fortsätter ni träffas själva på fritiden, så länge och så ofta ni vill.

Efter en tid följer vi upp om ni vill fortsätta/avbryta kontakten eller pröva en ny/extra kontakt. Kontakten är hela tiden frivillig för er båda och bygger på att ni möts med ömsesidig delaktighet och respekt, öppenhet och god vilja. Det kan bli en lång kontakt eller kort bekantskap. Kanske blir ni vänner. I båda fallen börjar det med ett kravlöst möte. Det går inte att veta om ni inte träffas och prövar att lära känna varandra. Vill du pröva?

Efter presentationsmötet

Efter ert första presentationsmöte hos oss på Språkvän Göteborg fortsätter ni kontakten själva på det sätt som passar er bäst. Det får ni prata om på presentationen och efteråt. För att kontakten ska bli bra för er båda/alla vill vi be er att tänka på några saker, det kan du läsa om här.

Vem kan anmäla sig?

Språkvän är en frivillig mötesplats för dig som är över 18 år och:

  • vill träffa svenskar som också vill träffa dig i ett ömsesidigt utbyte
  • vill träna svenska/språk i nära kontakt med en språkvän (kanske någon som har samma arbetserfarenhet, intressen eller familjesituation som du)
  • vill vara med i våra mingel och andra aktiviteter och träffa andra deltagare
  • vill lära dig mer om det svenska samhället och se Göteborg tillsammans med någon som kan staden
  • Obs! Du har uppehållstillstånd, bor i eller nära Göteborg, kan lite svenska (minst muntlig B-nivå, SFI) och vill vara aktiv/engagerad i en personlig kontakt med en språkvän på fritiden.

Träffa en språkvän - för att ditt möte med Sverige också ska vara ett möte med svenskar.

Anmäl dig för att träffa en språkvän här!

Anmäl dig till Språkvän