Om oss

Språkvän på Integrationscentrum Göteborg är en välkomnande mötesplats sedan 2003. Vi hjälper nyanlända göteborgare och etablerade att träffas socialt i personliga matchningar/ kontakter, språkvänsmingel och andra aktiviteter. För att göra skillnad måste vi se och inkludera varandra. Integration i praktiken börjar där människor möts.

Språkvän

Får det vara en språkvän eller språkfikagrupp? En mentor eller universitetsvän kanske? Eller varför inte komma på ett mingel eller annan aktivitet med många språkvänner?

Integration börjar i mötet med varandra. Inkludering sker genom personliga kontakter. Det ska vara enkelt att mötas socialt och skapa kontakter som man kan växa i tillsammans. Varje möte är unikt. Inget möte är för litet för att göra skillnad. Vill ni göra skillnaden för er själva och för varandra – vill ni bli språkvänner och träffas genom oss?

Integrationscentrum - en mötesplats för lärande och delaktighet

Språkvän är en del av Integrationscentrum Göteborg, Social resursförvaltning, Göteborgs Stad. På Integrationscentrum finns flera andra verksamheter, bland annat samhällsorientering, flerspråkigt informations- och medborgarkontor, Kvinnokompassen och andra utvecklingsprojekt.

Alla sakerna hänger ihop - för att skapa förutsättningar för integration.

För dig som vill veta mer

Du kan läsa mer om Integrationscentrum som en lärande mötesplats - klicka här för att hämta PDF.

Och här kan du som vill läsa mer om vårt uppdrag och statistik i Språkvän!