Nyhetsbrev

Migration och integration är en viktig fråga i samhällsdebatten. Du som är intresserad kan ta del av Integrationscentrums tidigare nyhetsbrev där vi delat med oss av erfarenheter och kunskap. Nyhetsbrevet ges dock inte längre ut.

Integrationscentrum i Göteborgs Stad, där Språkvän/Flyktingguide ingår, arbetar vi med migration och integration på många olika sätt- samhällsinformation, lärande och personliga möten är några exempel. Nyhetsbrevet är till för dig som vill veta mer om migration och integration genom nyheter, porträtt och berättelser. Nyhetsbrevet är på svenska, men du kan översätta det med hjälp av Google Translate.

Läs nummer 1/2018 här med rubrikerna Vad innebär internationella kvinnodagen för dig, Brevet från språkvännen, jämställd integration, föräldraroll och uppfostran, nya vägar och företag öppnas med Vägvisaren, häng med på lektion om jämställdhet, och forskning om genus och migration.

Läs nummer 3/2017 här med rubrikerna Göteborgaren Ghirmay berättar om sitt liv, Kvinnor i fokus, Zana ska visa vägen, 118 besök för ökad kunskap, Migrationsministern mötte deltagare, och Göteborg - språkvännernas huvudstad!

Läs nummer 2/2017 här med rubrikerna Ny chef med rik bukett av erfarenheter, Som en ny familj, Rädsla efter dådet, Immigration bygger välfärd, Att starta på nytt i Sverige, Chefen nöjd med adepten.

Läs nummer 1/2017 här med rubrikerna Kritisk domare ger juridisk hjälp åt nyanlända, Fick hjälp rekordsnabbt, Visar väg till utbildning, Kul på is med språkvänner, Anmäl dig till seminarium, Visa din värld med video.

Rekommenderade artiklar om Språkvän