Kursutbud

Anmälningskriterier eller vem som får anmäla sig till de olika kurs- och studiecirkelaktiviteterna varierar, vänligen läs informationen noga. Själva anmälan hittar du längst ner på denna sida.

Anmälan till våra studiecirklar, kurser 

  

Information om studiecirklarna (utbud)

Simkurs för nybörjare; lär dig simma

Vi samarbetar vi med SLS Göteborg som har gratis simskola på somrarna. De, SLS, kommer att kontakta dig angående deras simskola. OBS! Vi har slutat med egen simkurs från 2018.

Cykelkurs för nybörjare; lär dig cykla

Lär dig cykla i vår cykelkurs för vuxna, nybörjare, från vår målgrupp. 
Anmälningskriterier: endast för dig som deltar i Språkvän/Flyktingguide Göteborg eller samhällsorienteringskursen om Sverige (på Integrationscentrum Göteborg). Bara för nybörjare inom vår målgrupp! Du lämnar/deponerar 300 kr som du får tillbaka om du har godkänd närvaro på minst 70%.

Fotogrupp; fotografera tillsammans

Anmäl dig om du tycker om att fotografera och vill lära av varandra. Kanske kan vi ställa ut våra bilder på en lämplig gruppaktivitet i Språkvän/Flyktingguide Göteborg. 
Anmälningskriterier: du måste ha egen fotokamera eller mobil med kamera och följa kursledaren och gruppen.

Café Zahra - svenskaträning och pyssel för kvinnor

För kvinnor som tycker om att skapa med händerna och umgås över en fika och träna svenska; brodera, sy, sticka, virka, trycka på tyg, skapa smycken mm. I Saronkyrkans regi. Plats: Cafe Zahra på Brunnsgatan 2. 
Anmälningskriterier: endast för kvinnor; öppen verksamhet som löper terminsvis. 

Matgrupp; laga internationell mat ihop 

Laga svensk och internationell mat tillsammans och umgås i matgruppen. Anmäl dig själv eller med din kontakt/matchning. Inga förkunskaper krävs. Tillsammans med kursledaren bestämmer vi vilken mat vi vill laga och äter tillsammans det vi lagat. 
Anmälningskriterier: egenavgift för mat/material tas ut med 300 kr eller 50 kr per tillfälle, 6 tillfällen.

Museumgrupp; gå på muséer tillsammans

Vi träffas sex gånger för att gå på sex av Göteborgs största museer, lära känna varandra och umgås över en enkel fika. 

Språkpromenera tillsammans - Walk and Talk utflyktsgrupp 

Se Göteborg och se varandra! Vägen till gemenskap är en promenad bort, ta chansen och ta en språkpromenad med en språkvän som du inte träffar annars! Alla promenerar, alla kan vara med.

Jogginggrupp; spring/jogga tillsammans

Vi som gillar det springer/joggar tillsammans utomhus på vår och sommar - inte för fort och inte för långsamt utan i en lagom takt för alla som vill vara med.

Hjärt- och lungräddning (first aid)

Lär dig rädda liv. Kursen ger dig kunskaper i första hjälpen och hjärt- och lungräddning (två tillfällen på vardera tre timmar hos Röda Korset).