Foto: Lotta Duse

Språkfikagrupp

Integration börjar där människor möts. I Språkvän/Flyktingguide sker det främst genom våra personliga matchningar mellan göteborgare och nykomna invandrare/flyktingar. Men det goda, gränsöverskridande mötet kan också börja i våra språkfikagrupper.

Språkfika med nya fikakompisar

Vi tror att alla gillar att fika och att fikor i sin enkelhet är ett bra sätt att möta nya människor på. Människor som inte brukar mötas kan göra det och bli språk- och fikakompisar. Framför allt handlar språkfikagrupperna om att mötas under lättsamma former och ha roligt tillsammans. Det är enkelt - alla fikar, alla kan vara med. Välkommen att språkfika med oss du också!

För vem?

Nyanlända göteborgare och gamla göteborgare - som gillar fika och folk. Här möts ni.

När? 

Ett par gånger per termin, ibland mer, bjuder vi deltagare som anmält intresse till att vara med i en språkfikagrupp.  Du som anmält intresse får mejl med flera olika tider och väljer en tid som passar dig. 

Syfte?

Språkfikagrupperna har bara ett syfte: att ha roligt tillsammans med människor som du kanske inte hade träffat annars - och träna svenska under avslappnade former. 

Anmäl dig till matchning i en språkfikagrupp 

Obs! Om du redan har anmält dig till en matchning eller personlig kontakt har vi redan dina uppgifter. Då räcker det med att du bara mejlar eller ringer oss för att anmäla ditt intresse till att vara med i en språkfikagruppsmatchning. 

Webbanmälan till språkfikagrupp för dig som inte redan har anmält dig till Språkvän/Flyktingguide:

Kontakt

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar, du kan kontakta oss på mejl eller telefon.

Varmt välkommen!