Om Spejarestigen

Spejarestigen daglig verksamhet vänder sig till personer inom autismspektrum med intellektuella samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi riktar oss till dig som har ett merbehov av stöd. Du har alltid en stödassistent med dig som stöd i ditt arbete. Aktiviteterna genomförs individuellt och vi arbetar sällan i grupp. Spejarestigen ligger i Torslanda på Spejarestigen 4.

Inriktningar

Spejarestigen daglig verksamhet vänder sig till personer inom autismspektrum med intellektuella samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi riktar oss till dig som har ett merbehov av stöd. På Spejarestigen har du alltid en stödassistent med dig som stöd i ditt arbete. Aktiviteterna genomförs individuellt och vi arbetar sällan i grupp.

Antal deltagare

Verksamheten har möjlighet att ta emot fyra deltagare.

Arbetssätt och metoder

På Spejarestigen daglig verksamhet arbetar vi med Tydliggörande pedagogik, Alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och lågaffektivt bemötande

Personal och kompetens

På Spejarestigen arbetar fyra stödassistenter. Verksamheten har tillgång till en arbetsledare/metodhandledare, som har möten med arbetsgruppen en gång i veckan.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokaler

Verksamheten ligger på Spejarestigen 4 i markplan, i ett eget hus.

Inne

Här finns olika individuella aktivitetsrum, samt ett gemensamt kök.

Hjälpmedel

Spejarestigen daglig verksamhet är anpassad för målgruppen och är utrustad med breda korridorer, samt handikappanpassad toalett. Här får du en individuellt anpassad planering utifrån dina behov, önskemål och förutsättningar.

Ute

Spejarestigen daglig verksamhet ligger cirka en (1) kilometer från Torslanda Torg, där det finns affär och restaurang.

Resa hit

Adress och område: Spejarestigen 4, Torslanda.
Hållplats för kollektivtrafik: Om du åker du buss är närmsta hållplats Nolereds skola.

Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.