Foto: Lina Wingqvist

Om äldreboendet

På varje våning finns tio lägenheter och en gemensam matsal. Under sommarhalvåret finns grönskan precis utanför knuten.

Vem har möjlighet att få en plats här?

Solängsvägen 57 är ett boende för personer som av någon anledning inte längre klarar att bo kvar i sin bostad. En del av lägenheterna är avsedda för personer som har en demenssjukdom.

Lägenheterna

Äldreboendet har fyra våningsplan. På våning 2-4 finns det tio lägenheter per våning och på våning 5 finns det åtta lägenheter. Kök med matsal, gemensamt vardagsrum och inglasad balkong finns i gemensamhetsutrymmen.

Lägenheterna är mellan 32 och 35 kvadratmeter stora. Du kommer in i en liten hall med klädskåp. Där finns även ett litet pentry och tillhörande kylskåp. Rummen har stora vardagsrumsfönster och ett väl tilltaget badrum med dusch.

När du flyttar in finns det redan en höj- och sänkbar säng i lägenheten samt ett låsbart värdeskåp. Alla övriga möbler tar du själv med dig och på så vis kan du skapa en hemlik känsla.

Omgivningarna

Äldreboendet ligger naturnära i Torslanda, bara fem minuters promenad från Torslanda torg och allmänna kommunikationer.

Området är under sommarhalvåret vackert grönskande med skog nära inpå knuten och fina promenadstråk kring boendet, som är anpassade för rullstolar och rollatorer.

Det finns möjlighet att parkera alldeles intill äldreboendet. Flexlinjen har en hållplats utanför entrén och stannar utanför träffpunkten Solängen, som är en uppskattad samlingsplats för många av områdets seniorer.

Vem arbetar här?

På Solängen 57 finns det omsorgspersonal dygnet runt samt tillgång till sjuksköterska. Personalen som arbetar på här är till största delen undersköterskor, men här finns även vårdbiträden och ekonomibiträden som deltar i den dagliga omsorgen.

Dessutom finns arbetsterapeuter och sjukgymnaster (fysioterapeuter) som är knutna till verksamheten.

Annan service

Till boendet kommer regelbundet fotvårdsspecialister, hårfrisörska och tandvårdsspecialister. Du bokar tid för behandling utifrån behov och önskemål. Detta kan din kontaktperson hjälpa till med. Personalen kan även hjälpa till med att boka sjukresor eller privatresor med färdtjänst för den som önskar.