Restaurang och meny

Lugn och ro under måltiderna står i fokus på Solängsvägen 55. Varje dag serveras frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kvällsmat. Den boende har också möjlighet att utan kostnad äta på den restaurang på Solängens träffpunkt, som ligger i anslutning till boendet.

Måltider på boendet

Vi serverar frukost, lunch och kvällsmat varje dag. Det brukar alltid finnas en extra kopp kaffe till dina närstående. Potatis och grönsaker tillagas i huset, medan resten av middagsmaten görs på en närliggande skola och hålls varm under transporten till boendet.

Under vardagarna erbjuds möjlighet att välja mellan två olika rätter. Lunchmenyn kan du läsa här.

Om du vill kan du ladda ner ”Omsorgsappen” till din smartphone för att få tillgång till lunchmenyn. Här kan du komma till en webbsida där du kan ladda ner Omsorgsappen.

På kvällarna lägger vi lite extra omsorg på måltiderna, som då tillagas av personalen.

Vi satsar mycket på ekologiska produkter.

  • Frukost äter du när du vill.
  • Lunch serveras från cirka kl 12.30-13.00 till 14.00.
  • Gemensamt eftermiddagskaffe vid 15-16-tiden.
  • Kvällsmat serveras från cirka kl 17.30.

Lugn och ro under måltiderna

Vi arbetar för att de boende ska få lugn och ro kring sina måltider. För att personalen ska kunna arbeta på ett fullgott sätt med de boende i samband med måltiderna, ber vi anhöriga att inte vara i den allmänna matsalen under tiden som måltiderna pågår.

Vill man ändå besöka sin anhöriga eller vän under den tid som måltider serveras, går det bra att vistas i den anhörigas rum tills personen har avslutat måltiden. Måltiden kan också serveras på den boendes rum. Tala i så fall med personalen.

Måltidsprogram för Göteborgs Stad

Måltiderna utgår från Måltidsprogram för Göteborgs Stad, som du kan läsa här. (På sidorna 12-13 står det särskilt om mat på äldreboende.)

Restaurangen

Man kan även ta med sig sin anhörig/vän till träffpunkten för seniorer, som ligger i anslutning till boendet, för att äta tillsammans på restaurangen där. Den anhöriga betalar för måltiden, men för den boende är det gratis.