Runt huset finns en trädgård med gångvägar som är väl anpassade för kortare promenader. Foto: Lina Wingqvist

Om äldreboendet

På varje våning finns nio lägenheter och gemensamma utrymmen, till exempel matsal och balkong. Under sommarhalvåret finns grönskan precis runt knuten.

Vem har möjlighet att få en plats här?

Boendet är avsett för dig som av någon anledning inte längre klarar att bo kvar i din bostad. Inom äldreomsorgen säger man att boendet har somatisk inriktning. Detta är den vanligaste formen av äldreboende.

Lägenheterna och byggnaden

På Solängen 55 finns plats för 27 personer. Byggnaden består av fyra våningar. På varje våningsplan finns nio lägenheter samt gemensam matsal, TV-rum/vardagsrum, tvättstuga och balkong.

Lägenheterna är 32-34 kvadratmeter stora. I varje lägenhet finns en liten hall med klädskåp och en köksbänk med tillhörande kylskåp samt ett badrum med dusch. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm. Du kan ha egen TV och telefon i lägenheten. En höj- och sänkbar säng med madrass finns i lägenheten när du flyttar in. Utöver detta möblerar du din lägenhet själv, viket gör det möjligt att skapa en hemlik känsla.

När du flyttar in på boendet får du ett eget hyreskontrakt.

Omgivningarna

Äldreboendet ligger i lugna omgivningar, vackert och avskilt nära skogen och med gångavstånd till Torslanda Torg.

Runt huset finns en trädgård med gångvägar som är väl anpassade för kortare promenader. I trädgården finns en uteplats med möjlighet till fika och en stund i solen.

Flexlinjen har en mötesplats utanför träffpunkten på Solängsvägen 53 och närmaste busshållplats ligger vid Torslanda Torg.

Vem arbetar här?

På Solängen 55 finns omsorgspersonal dygnet runt. Även sjuksköterskor finns tillgängliga dygnet runt.

Arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) besöker boendet regelbundet, så du har möjlighet att träffa dem vid behov.

Om du behöver träffa en läkare kan du prata med din patientansvariga sjuksköterska för att få hjälp med att boka tid.

När du flyttar in på Solängsvägen 55 får du en egen kontaktperson som har ett särskilt ansvar för dig. Du får erbjudande om ett välkomstsamtal, där vi planerar din omvårdnad tillsammans med dig. Om du önskar kan även en anhörig vara med under välkomstsamtalet.

Annan service

Det finns en grupp engagerade volontärer som stöttar vid olika evenemang här på Solängen 55. Det arrangeras till exempel bingo och musikunderhållning (speldags).

Det finns möjlighet att boka fotvård. Då kommer fotvårdsterapeuten till boendet och du betalar kontant eller via faktura.

Här ligger också träffpunkten Solängen, som är öppen för alla. Som boende här är du välkommen att ta del av Solängens program. På Solängens webbsida finns mer information.