Foto: Personalen på Solängen

Om äldreboendet

Välkommen till Solängens äldreboende i natursköna Olofstorp knappt 11 kilometer från Angereds centrum. Hos oss bor du på landet men ändå nära stan. Vi anordnar många och roliga aktiviteter. Vill du ta bussen så är hållplatsen precis utanför dörren.

Bo lantligt i egen lägenhet med uteplats

Lägenheterna är uppdelade i tre grupper med sex respektive sju lägenheter i vardera grupp. Gruppen med sex lägenheter är avsedd för dementa. För varje grupp finns gemensamt kök och vardagsrum med tv där vi äter tillsammans och umgås om man vill. Till lägenheterna hör en liten uteplats med egen utgång.

Det finns en gemensam lokal för alla med utrymme för underhållning och gemenskap, liksom en mysig spishörna med några sittplatser framför en öppen spis.

Lägenheterna

Alla lägenheter hos oss har ett eget litet kök med kokplattor, diskbänk och kylskåp. Du får en rymlig toalett med dusch och en liten uteplats med egen utgång. Här är lägenheterna utrustade med höj och sänkbara sängar, i övrigt möblerar du själv med egna möbler och saker du tycker om. Trygghetslarm, telefonjack och uttag för tv finns på alla rum.

Vi finns till för dig

Vi som arbetar här gör vårt bästa för att ta hand om dig. Boendet är bemannat dygnet runt.

Alla yrkesgrupper inom vården finns inte på plats hela tiden utan kommer hit när du behöver dem. Hos oss arbetar undersköterskor med den dagliga omvårdnaden. Läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och dietist finns också vid behov.

Personalen hjälper dig som boende att boka besök hos fotvård, frisör, tandläkare och så vidare om inte dina anhöriga har möjlighet att hjälpa dig med det. Har du svårt att åka iväg finns fotvårdsterapeut och frisör som gör hembesök på boendet.

Kommunikation

Du tar dig lätt till Solängens äldreboende med buss från Angereds centrum som stannar utanför vår dörr. Buss nummer 78 mot Stenared eller buss 520 mot Gråbo, hållplatsen heter Solängen.