Vår förskola

Förskolan Södra Viktoriagatan 45 ligger lugnt och lummigt i Landala. Lokalerna är ljusa och nybyggda och förskolan har en egen kock.

Förskola i lugnt läge

Förskolan Södra Viktoriagatan ligger i ett lugnt och stilla område på Landalaberget. Den fina och kuperade förskolegården gränsar mot skog och berg. Det är nära till såväl Landala torg som Landala vattentorn.

Förskolan byggdes 2012 och är i två våningar. Här finns fyra avdelningar, 2 avdelningar 1-3 år och  2 avdelningar 3-5 år.

Ljusa lokaler med många vrår

Lokalerna är ljusa och luftiga och inspirerade av Reggio Emilia-filosofin. Pedagogerna arbetar aktivt med att variera innemiljön efter barnens intressen och behov. Tillfälliga stationer och vrår byggs upp i rummet. Lärmiljöerna gör det lätt för barnen att leka samtidigt som det sätter igång barnens fantasi och kreativitet. Ipad och dator används exempelvis för att lägga pussel, räkna, öva finmotorik och dokumentera. Vi väcker barnens lust att lära.

I hjärtat av huset finns ett större samlingsrum, där alla barn kan mötas vid måltider. På eftermiddagen omvandlas rummet för lek och gemenskap.