På baksidan har du den gröna innergården och kan slå dig ned vid grillplatsen. Genom innergården går en liten väg till yttergrinden och de fina promenadstråken som ligger runtomkring. Precis intill vårt hus har du Flunsåsparken. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet

På Sockens boende intill Flunsåsparken har du alltid trevliga aktiviteter att se fram emot. Här finns skickliga äldrekonsulenter som gör din vardag både meningsfull och rolig.

Trevligt läge mitt i Kvillebäcken

Socken boende ligger i det mycket gröna och lummiga bostadsområdet intill Flunsåsparken i Kvillebäcken. På gångavstånd finns livliga Wieselgrensplatsen med mataffärer, restauranger, småbutiker, apotek och vårdcentral. En bit längre bort ligger det stora köpcentret Backaplan.

Ta dig hit

  • Socken ligger cirka åtta minuters promenad från hållplatsen Wieselgrensplatsen där spårvagnarna 10, 6 och 5 stannar samt bussarna 25, 31, 35 och 37.
  • Utanför huset finns p-platser som besökare kan använda. Intill huset finns också en mötesplats för Flexlinjen.

Ett boende inbäddat i grönska

Sockens boende består av ett U-format hus med två våningar. Det finns två enheter för allmän vård och omsorg och två enheter för hyresgäster med demenssjukdom. Sammanlagt finns 64 lägenheter i boendet.

Din lägenhet på Sockens är en lättmöblerad etta på 28 m². Det finns ett kökspentry med kyl, diskho och uttag för kaffebryggare och mikrovågsugn. Badrummet är stort och anpassas med hjälpmedel efter dina behov. Utsikten är antingen mot entrésidan, bostadsområdet eller innergården som samtliga omges av mycket grönska.

Varje enhet har en gemensam matsal som hänger ihop med en bekväm TV-hörna. Här kan du umgås med grannarna och ha sällskap till måltiderna. Mot entrésidan finns en balkong på övervåningen och en uteplats på nedervåningen så att du närsomhelst kan ta lite frisk luft. Längst upp i huset hittar du ett aktivitetsrum med filmduk och projektor. Där kan du vara med på mysiga filmkvällar och andra roliga aktiviteter.

Vid entrén ligger ”glasrummet” där det ofta hålls aktiviteter med spa-känsla, till exempel massage och fotbad. En våning upp finns en mer öppen yta där musiker uppträder och det går att samlas i lite större grupper, som för sittgympa.

På baksidan har du den gröna innergården och kan slå dig ned vid grillplatsen. Under de varmaste sommardagarna är det skönt att sitta här och svalka sig. Genom innergården går en liten väg till yttergrinden och de fina promenadstråken som ligger runtomkring. Precis intill vårt hus har du Flunsåsparken, som är Sveriges enda folkpark med gratis inträde.

Vård och omsorg hos oss

Dina behov är alltid det som vi utgår från. Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt vilket innebär att vi vet vårt uppdrag och att vi är till för dig, att vi samarbetar på olika sätt och tänker nytt för att ge bästa möjliga stöd och hjälp. När du flyttar in i din nya lägenhet har vi ett samtal med dig och din kontaktpersonal där vi tillsammans gör upp en plan så du kan fortsätta leva ditt liv som du vill ha det. Den här planen kallas för genomförandeplan och i den samlas allt som berör din vardag: som när du önskar gå upp på morgonen och hur du vill ha dina frukostägg till vilken slags omsorg du behöver. Du kan alltid vända dig till din kontaktpersonal om du har frågor eller vill ändra planen. När vi träffas första gången och gör upp din plan är du varmt välkommen att ta med någon anhörig eller en vän.

Just nu håller vi på att utöka den välfärdsteknik som finns i huset. Välfärdsteknik är olika slags tekniska verktyg som du kan använda för att bland annat stärka motoriken. För tillfället har vi aktivitetsvästar som inspirerar till rörelse och robothundar och robotkatter som rör sig och låter när de klappas. Fler saker är på ingång.

Vi jobbar också med att införa en nollvision som handlar om att det inte ska finnas några låsta dörrar eller andra begränsningsåtgärder i huset. Medarbetarna håller på att utbilda sig och vårt mål är att alla som bor här ska kunna röra sig helt fritt mellan våningarna och omgivningarna utanför.

Det kan också vara bra att veta att all städning av rummen och tvätt av sängkläder och handdukar görs av annan personal än de som jobbar med din omsorg. På så sätt har våra undersköterskor mer tid för dig och alla andra som bor på Sockens.

Du får stöd av lyhörda och engagerade medarbetare 

Alla medarbetare på Göteborg Stads vård- och omsorgboenden jobbar efter värdighetsgarantierna. Det betyder bland annat att vi är lyhörda för när och hur du vill få stöd. Så långt som det är möjligt ska du kunna behålla dina egna vanor och själv bestämma hur din vardag ska se ut.

Medarbetarna lär känna dig och alla andra på boendet. De engagerar sig i din vardag och uppmuntrar till aktiviteter och samtal. Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden har god kunskap och en låg personalomsättning. Du kan känna dig trygg i din lägenhet där du möter kända och kompetenta medarbetare. När nya medarbetare börjar får de en omfattande introduktion om allt från säkerhet och brand till aktiviteter och omsorg.

På Socken är de allra flesta medarbetarna utbildade undersköterskor. Flera av oss har även gått specialistutbildningar med inriktning på demens, psykiatri och välfärdsteknik. Det finns en stor mångfald bland oss, så om du har ett annat modersmål än svenska är chanserna goda att någon av oss talar samma språk.

Så jobbar vi med kvalitet

När du bor på ett av Göteborg Stads vård- och omsorgsboenden kan du vara trygg med att kvaliteten är hög. Vi genomför regelbundet kontroller och avstämningar för att se till att alla delar av socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen följs. Vi gör undersökningar för att se hur du trivs och jobbar mycket med daglig återkoppling. Hos oss är ditt välbefinnande det viktigaste. Hos oss fortsätter du leva ditt liv som du vill ha det.