Om vård- och omsorgsboendet

Sockens Vård- och omsorgsboende ligger centralt på Hisingen med gångavstånd till affärer och apotek på Wieselgrensplatsen. Det finns gröna naturområden vid husknuten och vackra promenadstråk strax intill i Flunsåsparken.

Boendets inriktning

Sockens Vård- och omsorgsboende har fyra enheter varav två är till för personer med demenssjukdom.

Lägenheterna

Här finns 64 lägenheter fördelat på två våningar. Boendet ligger i ett grönområde mellan ett villakvarter och lägenhetsområde.

I husets bottenplan kan du sitta i vår gemensamma trädgård med utemöbler och grillplats. På bottenplan hittar du även vårt gemensamma lilla glasrum med soffgrupp. På våning två finner du vårt gemensamhetsrum som ger plats för samvaro och aktiviteter.

Lägenheterna är uppdelade på fyra enheter, två på varje våningsplan. I enhetens gemensamma matsal kan du äta din måltid tillsammans med dina grannar. Det finns även ett gemensamt vardagsrum för samvaro och aktiviteter. Varje enhet har en balkong eller uteplats.

Som hyresgäst får du en egen lägenhet som är 28 kvm. Ett vindsförråd tillhör varje lägenhet. I lägenheten finns det ett litet pentry med kylskåp, diskbänk och uttag för till exempel kaffebryggare eller mikrovågsugn. Du har även ett eget badrum som är tillgänglighetsanpassat. Varje lägenhet är möblerad med höj- och sänkbar säng och i hall samt badrum finns det fast takbelysning. För övrigt möblerar du lägenheten med dina möbler. 

Omgivningar

Sockens Vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och grönt område. Du som hyr hos oss har både en vacker trädgård och andra grönområden lättillgängliga. Det finns fina promenadmöjligheter i Flunsåsparken och du har möjligheten att besöka Sveriges enda folkpark med fri entré. Det är gångavstånd till affärer och annan service vid Wieselgrensplatsen.

Flexlinjen har en hållplats i direkt anslutning till huset och närmaste spårvagnshållplats är Wieselgrensplatsen.

Bemanning och organisation

Sockens Vård- och omsorgsboende är bemannat dygnet runt. Vi som arbetar här är till största delen utbildade undersköterskor. Vi har en äldrekonsulent som planerar och håller i olika aktiviteter. Aktiviteter såsom gymnastik, dans, högläsning, musikunderhållning och utflykter.

Sjuksköterska från hemsjukvården, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns tillgängliga för planerade besök och akuta tillstånd. Det finns även möjlighet till läkarkontakt via Capio vårdcentral om du är listad där. Omsorgspersonalen talar förutom svenska ett flertal andra språk till exempel bosniska, polska och kroatiska.

Vi vill skapa en god livskvalitet för dig som hyresgäst. Vi är lyhörda och har en rak och tydlig kommunikation med dig och dina anhöriga. Vi vill medverka till att du känner dig frisk och pigg. Grunden är ditt självbestämmande. Du ska bli bemött med respekt och hänsyn till din personliga integritet. På hyresgästmötena kan du ta upp frågor som är viktiga för dig.  

Vid inflyttningen erbjuds du en kontaktperson. Detta för att du som hyresgäst och dina anhöriga lättare ska veta vem ni kan vända er till.

Alla lägenheter har trygghetslarm för att du snabbt ska kunna komma i kontakt med oss i personalen om akut behov uppstår.