Tillgänglighet

Vi vill att alla ska känna sig välkomna på Slussen. Just nu arbetar vi för att alla ska ha möjlighet att delta hos oss.

Huset är ursprungligen inte tillgänglighetsanpassat. I lokalen finns två verksamheter: Slussen och en språkintroduktionsskola som heter Center för språkintroduktion. I lokalen finns fyra våningsplan. Slussens expedition finns på plan 1. Inskrivningssamtalet och hälsoundersökningen gör du på plan 2. Det finns hiss om du behöver använda den.

Tillgänglighet A-Ö

Här hittar du information om tillgänglighet. Rubrikerna är i alfabetisk ordning.

Allergi

Pälsdjur är inte tillåtna i lokalen. Assistanshundar är välkomna. På toaletterna används parfymfri tvål. Det är inte tillåtet att äta nötter eller använda parfym i lokalen.

Barnvagnar

Du kan ta med din barnvagn till Slussen. Ska du på inskrivningssamtal eller hälsoundersökning får du parkera vagnen utanför rummet du ska vara i. Tyvärr finns det inte plats för barnvagn i rummen. För att använda hissen går du till Slussens expedition. Det finns tyvärr inte skötbord på besökstoaletterna.

Entrédörr

Vi har två entréer med två entrédörrar på varje entré. Entrédörrarna har ingen dörröppnare.
 

Expedition

Slussens expedition finns på plan 1. Behöver du komma in med barnvagn eller rullstol går du in genom dörren till höger om expeditionen. Där går du genom två dörrar. Den sista dörren har en tröskel. Det finns en större ingång till expeditionen. För att komma in till expeditionen finns en trappa med två trappsteg. Expeditionen delas med skolan Center för språkintroduktion och Slussen. 

Hiss

Hissens öppning är 90 cm. Djupet är 180 cm. Hissen är låst. Vill du använda hissen går du till expeditionen och ber om hjälp. Du trycker senare själv upp och ned hissen med en tryckknapp. Dörrarna öppnas och stängs automatiskt. Hissen stannar på alla fyra våningsplan.

Hund

Pälsdjur är inte tillåtna i lokalerna. Assistanshundar är välkomna.

Hjälpmedel

Rullstol, hörselslingor eller hjälpmedel för att förstärka syn eller hörsel finns inte att låna. Assistanshundar får följa med in i huset.

Parkering

Parkeringsplatser finns ca 200 meter från Slussens entré. Färdtjänst eller bil kan köra ända fram till entrén för att släppa av eller hämta upp besökare. 

Språk

Text om vem som  har rätt att börja på Språkintroduktionsprogrammet finns på svenska och engelska. Text om hur du ansöker till Språkintroduktionsprogrammet finns på svenska, engelska, arabiska, tigrinja, dari. Vi skickar gärna texterna till dig om du vill. 

Trappa

Trappan har ledstång på båda sidor och går mellan alla fyra våningsplan.

Toaletter

Besökstoaletter finns på plan 1 och plan 2. En stor toalett som är anpassad för besökare i rullstol finns på plan 1 och plan 2. Den är låst. Be personal om hjälp att låsa upp om du vill använda den. Det finns tyvärr inte toaletter med skötbord. Tvålen på toaletterna är parfymfri.

Övrigt

Har du andra frågor om tillgängligheten än det som tas upp här? Hör av dig till oss!
slussencsp@educ.goteborg.se