Utomhusmotion

Slottsskogsvallens idrottscentrum ligger naturskönt intill Slottsskogen och Änggårdsbergen. Här finns många möjligheter till utomhusträning.

Träna ute  byt om inne

Genom att köpa ett motionskort får du som föredrar att träna utomhus möjlighet att byta om till träningskläder och duscha inne i idrottscentrumet. Motionskortet ger dig tillgång till duschar, bastu och omklädningsrum.

Priser för motionskort

Hyra sportutrustning och spel

Vid Dalens utegym och i  Slottsskogsvallens entrépark finns boxar som innehåller sportutrustning och utomhusspel du kan hyra. Vad som finns varierar, men det kan till exempel vara basketboll, brännboll, hopprep, kettlebell, kubb och yogamatta. Ladda ner appen Piffl i App Store eller Google Play för att se utbud, priser och hyra utrustning.

Entréparken för spontana aktiviteter 

Slottsskogsvallens entrépark är alltid öppen och bjuder på en scen med ett stort speglande tak som bjuder in till dans, yoga eller andra aktiviteter. Här finns gungor, pingisbord, labyrint samt skate- och kickbikevänliga ytor. Den öppna asfaltsytan möjliggör många olika spel och aktiviteter. Genom parken sträcker sig också enklare löparbanor.


Friidrottsarena med löparbana

Slottsskogsvallens friidrottsarena renoveras för att hantera såväl befintliga som framtida evenemang.

När arenan öppnar på nytt i juli 2024 uppfyller den de högsta kraven som finns för friidrottsarenor (World Athletics klass 1) och kan ha stora evenemang på högsta elitnivå. Beläggningen på löparbanorna är en av de snabbaste som finns på marknaden.

Friidrottsbanorna nyttjas frekvent av föreningslivet och skolor, men också du som privatperson kan använda banorna till löpning.

 Du går in via idrottscentrumets reception, där du betalar en entréavgift. Du kan också köpa klippkort (10 gånger) eller årskort. Oavsett vilket du väljer så får du tillgång till dusch och omklädningsrum med skåp. Glöm inte att ta med dig ett hänglås!

 Under våren och sommaren är det vanligt att banan/arenan är bokad för skolverksamhet, friidrottsträning och evenemang. De som har bokat banan/arenan har alltid företräde.

Utegym och jogging 

Du kan träna styrka och koordination på Dalens utegym som är öppet för alla, dygnet runt, året runt. Utegymmet har en mängd olika redskap som du kan träna kroppens alla muskler med. Föredrar du löpning ligger vackra Slottsskogen och Änggårdsbergen alldeles om hörnet.

Bild på en man som tränar utomhus.

Terrängcykelbana

På kullen väster om Slottsskogsvallen finns en pumptrackbana och enklare slingor för mountainbike. Kullen används av många föreningar.

Friidrott och skridskoåkning

På Slottsskogsvallens idrottsområde finns också fler idrottsanläggningar, exempelvis Slottsskogens ishall som öppnar för föreningar i januari 2024, ishallen Frölundaborg och Friidrottens hus. Hallarna är bokade av idrottsförbund och föreningar och är inte öppna för allmänheten.