Träning för unga

Är du ung och vill träna på gym eller testa träningsaktiviteter i grupp? På Idrott & förenings anläggningar finns flera möjligheter till träning för dig som är under 16 år.

Ungdomsträning i gym

Från det år du fyller 13 kan du träna på Idrott & förenings anläggningar. Ska du gymträna behöver du ha sällskap av en vuxen, men om du hellre går på gruppträning går det bra att komma själv. Vissa tider kan du träna utan vuxensällskap i gymmet eftersom det då finns stöd från instruktör istället. Från det år du fyller 16 får du träna utan sällskap av en vuxen.

Ungdomsträning på gym

Junior — träning i grupp för barn och unga

Junior är träning i grupp för dig som är mellan 9 och 13 år och som inte brukar träna. På Junior testar ni olika aktiviteter, så som cykling, simning och gymträning. Utbildade ledare skapar tillsammans med deltagarna en varm och välkomnande stämning.

Junior

Minior

Minior är till för barn 6-8 år som inte brukar träna och vara fysiskt aktiva. Passet börjar med en gemensam uppvärmning och sedan en huvuddel som fokuserar på rörelseglädje och självkänsla. Det kan till exempel vara en lättare hinderbana där barnen får upp pulsen. Alla ska ha en chans att börja träna för att må bra, få en bättre hälsa och en starkare kropp! Minior startar hösten 2021 på Lundbybadet.