Delar av Slottsskogsvallens idrottscentrum stängt


Publicerad 13 april 2023

Slottsskogsvallens idrottscentrum är gammalt och för att anläggningen ska fungera väl i framtiden behöver vi renovera. Gymmet, omklädningsrummen samt löparbanorna stängde måndag 2 oktober 2023  och öppnar igen måndag 6 maj 2024. Gruppträningen kommer hålla öppet.

Renoveringsarbetet

Renoveringsarbetet innebär att vi byter ventilationsaggregat, sätter in ny ventilationskanalisation, takomläggning, delvis nya innertak samt tätningar i brandceller. Det är inget arbete som kommer synas men är nödvändigt både ur säkerhetssynpunkt och för att anläggningen ska hålla längre.

Renoveringsarbetet på friidrottsarenan innebär bland annat att löparbanorna läggs om och utformningen förändras för att klara krav för större evenemang

Gym och omklädningsrum håller stängt från måndag 2 oktober 2023 och öppnar igen måndag 6 maj. Friidrottsarenan är stängd från och med måndag 2 oktober 2023 till och med juli 2024. Den kommer dock öppna tillfälligt för Göteborgsvarvets målgång 2024.

Gruppträna och gymträna under renoveringen

Gruppträningen håller öppet under renoveringen och du kan gymträna i aktivitetssalen på plan två. Där kommer det finnas åtta cirkelträningsmaskiner och två motionscyklar. Under tiden renoveringsarbetet pågår kan det förekomma buller och vibrationer och vissa områden kan behöva stängas av periodvis.


Träna på alla anläggningar från 1 maj

Gymkortet och gruppträningskortet slås ihop från 1 maj. Du som har ett gym- eller gruppträningskort på Slottsskogsvallens idrottscentrum som gäller efter 1 maj kommer automatiskt att bli uppgraderad så att ditt kort gäller för både gym och gruppträning på alla våra anläggningar. 

Ditt träningskort under renoveringen

Ditt träningskort kommer frysas automatiskt från och med 2 oktober. Men du kan låsa upp ditt kort om du vill fortsätta träna gruppträning eller gymträning i aktivitetssalen på Slottsskogsvallens idrottscentrum och/eller passa på att upptäcka någon av våra andra anläggningar under tiden gymmet har stängt. Prata med vår personal i receptionen på Slottsskogsvallens idrottscentrum så hjälper de dig att låsa upp ditt kort.

Läs mer om vad som gäller på våra anläggningar från 1 maj